Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Castricum

Daling aantal auto-inbraken in Castricum

Iedere 10 minuten vond er afgelopen jaar een auto-inbraak plaats. In totaal registreerde de politie in 2018 bijna 55 duizend auto-inbraken. In de provincie Noord-Holland werd het vaakst in auto's ingebroken. Dit blijkt uit een analyse van Independer, op basis van de laatste auto-inbraak cijfers van de Politie.

Veel auto-inbraken
Afgelopen jaar vonden er in totaal 12215 auto-inbraken plaats in Noord-Holland. Van alle auto-inbraken vonden er 7576 plaats in Amsterdam. Hiermee was Amsterdam goed voor 62% van alle auto-inbraken in Noord-Holland en 14% van alle auto-inbraken in Nederland.

De meeste Nederlandse gemeenten noteerden afgelopen jaar minder auto-inbraken, zo ook de gemeente Castricum. In 2018 vonden daar 48 auto-inbraken plaats, wat een daling is van 17% ten opzichte van 2017, toen werd er 58 keer een auto-inbraak gepleegd. In 14 Noord-Hollandse gemeenten was er echter sprake van een stijging. Uitschieters waren Heemskerk en Uitgeest, waar bijna twee keer zoveel auto-inbraken waren dan in 2017. 

Meest gestolen spullen
Uit contacten die Independer met klanten heeft blijkt dat auto-inbrekers duidelijke voorkeuren hebben. De zaken die het vaakst uit auto's worden gestolen zijn ingebouwde navigatiesystemen, autoradio's, spullen uit het dashboardkastje en overige auto-onderdelen zoals airbags, velgen en koplampen.

De volledige onderzoeksanalyse, inclusief regionale verschillen, is terug te vinden op de website van Independer.

Meer berichten