Logo uitkijkpost.nl
Foto: Virgil de la Haye op Twitter
Regio

Op hol geslagen paarden galopperen over rijbaan

Woensdagmiddag 27 februari galoppeerden 17 op hol geslagen paarden over de rijbaan door Heiloo. Door een per ongeluk opengelaten hek waren zij ontsnapt. Vijf renden naar Egmond, de rest via Limmen en Uitgeest naar Krommenie-Assendelft. 

Volgens de politie kwam er rond 15.00 uur een melding binnen dat er twintig loslopende paarden waren gezien bij de Texaco in Heiloo, later werden zij gezien ter hoogte van transportbedrijf Zandbergen in Limmen. In een volgende melding werd er gesproken over tien paarden. Een getuige meldde dat ze richting Uitgeest galoppeerden.  "Beangstigend", zo meldt een andere getuige die de paarden zag langshollen. 

Er waren vijf paarden die richting Egmond renden. Deze zijn gelukkig snel gevangen. Een aantal is in Limmen en Castricum gevangen. De rest galoppeerde naar Krommenie-Assendelft. Daar zijn ze rond 16:20 uur gevangen. Eén van de paarden is tegen een hek van de spoorbaan geknald, dit moest gehecht worden. Bij een ander paard waren de hoeven tot bloedens toe versleten. Twee paarden waren zo vermoeid, dat ze een infuus kregen. 

Foto: Agent Virgil de la Haye op Twitter.

Meer berichten