Afbeelding

Vitesse terechte winnaar van povere CAL-derby: 2-1

Sport Castricum

Mede door de nagenoeg ideale weersomstandigheden was de publieke belangstelling voor de topper tussen Vitesse en Limmen weer eens ouderwets groot. Limmen had sinds 21 oktober 2018 niet meer verloren en stond met nog één duel tegoed op de 4e plaats met slechts één punt achterstand op Vitesse. Zelfs koploper Kennemers had méér verliespunten en was dus een prooi voor Limmen. Kortom, alle ingrediënten voor een spannende derby waren aanwezig.

Vooral Limmen kon echter in deze derby de hoge klassering geen moment waarmaken. Maar spannend bleef het tot het laatste moment. En die spanning vergoedde veel want het niveau van de wedstrijd was allesbehalve goed te noemen. Lange tijd leek het uit te draaien op een bloedeloze 0-0, maar ook dit keer zat het venijn in de staart. Uiteindelijk ging de winst naar Vitesse in de slotminuut van de extra tijd dankzij supersub Nick van de Ven. Eén van de weinige aanvallende acties van Limmen waren in het begin van de wedstrijd te zien. Dat leverde zelfs een doelpunt op dat echter door de goed leidende scheidsrechter Van Schepen wegens duwen werd afgekeurd. Daarna nam Vitesse het initiatief in handen om dat daarna ook niet meer af te staan.

Maar zoals gezegd van goed voetbal was niet of nauwelijks sprake en dus viel er niet zoveel te genieten voor het talrijke publiek. In de 35e minuut leek Vitesse op voorsprong te komen toen keeper Randy Scheerman zichzelf in de problemen bracht, de bal door Jort Kaandorp ontfutseld zag worden, die vervolgens simpel binnengetikt kon worden. Maar na enige bedenktijd werd ook dat doelpunt afgekeurd door de scheidsrechter. Zodoende bleef het 0-0 tot de rust. Na rust moest Limmen zich beperken tot verdedigen en trainer Jurg Bosman had daarom een muur van verdedigers opgetrokken voor de in 2e helft uitblinkende keeper Randy Scheerman. Al na een minuut of vijf wist hij zijn doel schoon te houden bij enkele gevaarlijke aanvallen van de thuisploeg waarbij de grootste kans op een openingstreffer voor Rik Beentjes was.

Maar enkele minuten later leidde een van de spaarzame counters tot grote kans voor Limmen die net geen goal opleverde. In de 60e minuut volgde een indrukwekkende solo van Robin Bakker. Vanaf de middenlijn passeerde hij diverse tegenstanders, slalomde het strafschopgebed binnen en leek ook de al liggende keeper te omspelen. Maar Randy Scheerman wist de bal met de toppen van zijn vingers nog net van zijn schoen te pakken. In een poging om alsnog de winst te forceren zorgde trainer Thijs Sluijter voor nieuw elan door het inbrengen van Nick van de Ven en Luuk ten Broek. Dat bleek een prima zet te zijn. Want in de 86e minuut verlengde de lange Nick van de Ven met zijn hoofd een verre inworp van de weer goed spelende Rick Poel waarna de bal precies voor de voeten kwam van aanvoerder Jort Kaandorp. En de topscoorder van Vitesse had daardoor de bal voor het inschieten: 1-0. Daarmee leek het pleit beslecht, maar vanuit het niets kwam Limmen kort daarna toch weer op gelijke hoogte. Een verre voorzet vanaf links werd door de uitlopende keeper Michel van Kampen verkeerd ingeschat waarna Lasse Karels simpel kon scoren: 1-1. Ondanks de grote teleurstelling zette Vitesse in de verlenging nog eens alles op alles voor de winst. En dat leverde in de laatste minuut alsnog het beoogde en terechte resultaat op toen spits Nick van de Ven zich vrijspeelde en hard uithaalde in de uiterste rechter benedenhoek. Die inzet was zelfs Randy Scheerman te machtig en leidde tot een enorme ontlading bij alle spelers en het thuispubliek.

Bron en foto: Vitesse Castricum op Facebook.

Afbeelding
De Zomertijd: een sprong vooruit in de tijd 1 uur geleden
'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 21 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34