Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Kop/staart aanrijding Zeeweg, omstanders regelen verkeer

Politie Regio

De politieberichten van maandag 18 februari tot en met zondag 24 februari

Limmen
In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 februari reed de politie over de Rijksweg achter een bestelauto. Dit voertuig viel op omdat hij steeds wisselend tussen de 90 en 110 km/h reed. Dit terwijl de toegestane snelheid 50 km/h is. Na een stopteken bleken er in de laadruimte nog twee heren op de bodem te liggen. De bestuurder krijgt in ieder geval een proces-verbaal voor de snelheid.

Akersloot
maandag 18 februari tussen 10:42 en 12:42 uur een snelheidscontrole gehouden op de Geesterweg te Akersloot. Aantal passanten: 415. Aantal overtredingen: 59. Hoogst gemeten snelheid was 72km/h, terwijl er 50 km/h is toegestaan.

Castricum
Vrijdagmiddag 22 februari omstreeks 14:00 uur melding vernieling fiets bij de Vomar. De assistent bedrijfsleider bij de Vomar zag op de camera, dat bij de achterzijde van de Vomar zijn fiets werd vernield. Hij zag op de camerabeelden dat een jongen met opzet tot 2 keer toe tegen zijn fiets aanreed met zijn eigen fiets waardoor de fiets van de man viel en schade opliep. Hierop is hij gelijk naar buiten gelopen en heeft de desbetreffende jongen meegenomen naar zijn kantoor en de politie gebeld. De politie heeft vervolgens de vader gebeld van de 14 jarige jongen. Deze is ter plaatse gekomen en was overduidelijk niet blij met zijn zoon. Er is bemiddeld en de schade zal onderling vergoed worden.

In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 februari melding dat er problemen waren bij het NS station te Castricum. Ter plaatse bleek dat een conducteur een reiziger in de trein probeerde wakker te maken en dat deze daarop meteen de conducteur begon te mishandelen. De betreffende reiziger is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Alkmaar. Lees ook: dit artikel.

Zaterdagmiddag 23 februari rond 16.15 uur een melding van inbraak in woning op de Leo Toepoelstraat . Melder had gezien dat er een manspersoon door een raam op de 1e verdieping klom aan de achterzijde van de woning. Ter plaatse bleek dat het ging om een bewoner die geen sleutel bij zich had en op deze manier het huis was binnen gegaan.

Zondagmiddag 24 februari omstreeks 13.00 uur melding van een kop/staart aanrijding met drie voertuigen op de Zeeweg te Castricum. Volgens de melding zou er alleen materiële schade zijn. Een ambulance kwam voor de zekerheid ook ter plaatse en bij controle bleek dat de inzittende van het middelste voertuig toch voor controle mee moest naar het ziekenhuis. Er zijn twee voertuigen afgesleept door het sleepbedrijf.
Dit keer geen mensen, die aan het filmen waren met hun mobieltjes, maar omstanders die het verkeer al aan het regelen waren.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57