Afbeelding
Foto: Agent Virgil de la Haye op Twitter

Klusjesmannen of beunhazen aan de deur?

Politie Regio

Het mooie weer van de afgelopen dagen liegt er niet om, het voorjaar staat om de hoek. De eerste zonnestralen zijn voor een hoop mensen een goede reden om weer eens wat aan de tuin of aan het huis te laten doen. Niet zelden wordt er hier een professional voor ingeschakeld.

Helaas is het zo dat er ook veel beunhazen op afkomen, meldt Politie IJmond op haar Facebookpagina. Veelal komen deze beunhazen van één van de Britse eilanden en bieden zij huis aan huis hun diensten aan. Soms beginnen ze alvast aan hun klus, en als de bewoner dan thuiskomt, krijgt deze een dikke rekening gepresenteerd. Als men dan niet wil betalen, beginnen ze de mensen te intimideren. Helaas is niet iedereen bij machte om zich hiertegen te verzetten en komt het voor dat men de rekening dan toch maar betaalt. Een andere manier van werken is dat zij een gebrek aan uw woning constateren en dat ze deze ook meteen voor u kunnen herstellen. Als de klus begonnen is, zeggen ze dan dat het probleem groter is dan ze verwacht hadden en dat ze materialen moeten gaan kopen. Of u dan ook meteen een voorschot kunt betalen, anders kunnen de materialen niet gehaald worden.. U voelt hem al aankomen, ze vertrekken met uw geld naar de noorderzon, terwijl u achterblijft met een hoop ellende. Hoewel er nog geen directe schade bij de politie bekend is, hebben ze wel al de eerste meldingen binnen over deze praktijken.

Donderdag 21 februari is er in Castricum ook een busje met klusjesmannen gesignaleerd, werd gemeld in de Facebookgroep 'Je bent Castricummer als...'. Zij vroegen of ze bij een plaatsgenoot de oprit moesten schoonmaken. Toen dit niet nodig bleek, vertrokken zij zonder opdringerig te worden. Het betrof een rood busje met Brits kenteken en ladders op het dak.

Het advies van de politie is om vooral niet zomaar in zee te gaan met allerlei mensen die aan de deur komen om voor u aan het werk te gaan, of ze nou uit het binnen- of het buitenland komen. Natuurlijk zitten er ook mensen tussen die te goeder trouw zijn, maar helaas is dit een kleine groep. Mocht u iets laten doen aan de woning, zoekt u dan vooral zelf een specialist uit.

Mocht u in uw straat of aan uw deur worden aangesproken door een klusser en vertrouwt u het niet? Belt u dan alstublieft de politie en meld dat ze aanwezig zijn bij u in de straat. Dan is voor de politie de kans groter dat zij ze kunnen controleren. Hoewel de politie niet altijd meteen in actie kan komen, leggen ze het wel vast en dit helpt hen later in het proces om er wel wat mee te kunnen doen.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57