Afbeelding
Foto: Pixabay

Alzheimer Trefpunt in Castricum

Algemeen Castricum

Het Alzheimer Trefpunt in Castricum behandelt op dinsdag 12 februari het onderwerp: 'Is het vergeetachtigheid of dementie?' Jong of oud, iedereen vergeet wel eens wat. Als je ouder wordt gaat je geheugen anders werken, waardoor het vaker voorkomt dat je iets vergeet. Dat is heel gewoon. Maar wanneer is dat het niet? En kan het misschien dementie zijn?

Gespreksleider Essy Ferares gaat in gesprek met een ervaren gastspreker over hoe deze twijfel kan worden weggenomen. Dan zal duidelijk worden dat vergeetachtigheid en dementie niet hetzelfde zijn. Hierna is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u behoefte aan andere informatie over dementie? Kom dan naar het Alzheimer Trefpunt in Cultureel Centrum Geesterhage, Geesterduinweg 3 in Castricum. Let op: dit is een andere locatie dan u gewend bent! De ontvangst is vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur.

Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren en professionals. Het belooft een bijzondere avond te worden. De toegang is laagdrempelig en gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. De bezoekers krijgen informatie van hulpverleners en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Bij elk Trefpunt worden deze mensen geïnterviewd door onze vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen, ook op andere gebieden, te stellen. Er is een tafel met brochures en andere lectuur om thuis eens rustig na te lezen.