Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Vries
Castricum

PostNL verwijdert 18 brievenbussen in gemeente Castricum

PostNL past vanaf eind februari in gemeente Castricum het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen ze naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet  voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houden zij rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

Vanaf 23 februari 2019 voeren ze de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Noord-Holland Noord door. In de gemeente Castricum blijven 25 brievenbussen en verdwijnen er 18 brievenbussen. De aanpassingen zijn 23 maart 2019 gerealiseerd.

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

De volgende brievenbussen zullen worden verwijderd:

Castricum:
Ruiterweg 9, Willem de Zwijgerlaan 90, Prinses Margrietstraat 4, Van der Mijleweg 8, Tulpenveld 200, Duinweg 5, Beverwijkerstraatweg 205, Zeeweg 31, Jacob Rensdorpstraat 28, Iepenlaan 69, Admiraal de Ruyterlaan 2A, Rooseveltlaan 13, De Bloemen 54.

Akersloot:
Dorpsstraat 18, Schouw 1, Delving 6.

Limmen:
Hogeweg 78, Nachtorchis 15.

Meer berichten