Logo uitkijkpost.nl
Foto: Anne Klijnstra, NH Nieuws
Castricum

"De burgemeester kan goed lezen"

Sommigen nog in hun pyjama, met een ontbijtje mee en lekker luisteren naar een boek dat voorgelezen wordt. Veel kinderen hadden woensdag 23 januari een bijzonder prettige start van de dag. Voor het Nationaal Voorleesontbijt kwamen onder meer burgemeesters en BN'ers in de klas om voor te dragen uit een kinderboek. Zo ook in Castricum, is te lezen bij mediapartner NH Nieuws.

De leerlingen van groep 5/6 van OBS De Sokkerwei in Castricum kregen burgemeester Toon Mans op bezoek. Hij kwam voorlezen uit het favoriete boek van zijn dochter: De Gorgels van Jochem Myjer.

En dat voorlezen deed hij volgens de leerlingen erg goed: "Hij stopte eventjes na elke zin en dat luistert lekker", vertelt een van hen. "De burgemeester kan goed lezen", stelt een ander vast. Ook juf Annemieke van Leijden is erg tevreden over het bezoek.

"Voorlezen is zó belangrijk. De kinderen leren dat boeken lezen leuk is en heel goed voor de fantasie, en dat hebben ze nodig in de rest van hun leven". Zelf is de burgemeester als kind ook veel voorgelezen. "Alleen op de Wereld, prachtig", herinnert burgemeester Mans zich. 

Het Nationaal Voorleesontbijt is de aftrap van de Nationale Voorleesdagen om het (voor)lezen te promoten.

Kijk voor een leuke videoreportage op de site van NH Nieuws.

Bron en foto: NH Nieuws

Meer berichten