Logo uitkijkpost.nl
Het ingraven van de poster.
Het ingraven van de poster. (Foto: aangeleverd)
Limmen

Bouw van 100 woningen in Limmen officieel gestart

Onder grote belangstelling van de toekomstige bewoners is op 16 januari de officiële handeling verricht voor de start van de bouw van Limmer Linten fase 2B en 2C. De aanwezigen werden welkom geheten door Lukas Deurwaarder, projectontwikkelaar HSB en vervolgens toegesproken door Paul Slettenhaar, wethouder gemeente Castricum en Dick Tromp, bestuurder Kennemer Wonen.

Na de toespraken werden de heren Slettenhaar en Tromp uitgenodigd om, met de toekomstige bewoners, een gelukwens voor een voorspoedige bouw te plaatsen op een poster van het project. Deze is vervolgens door Jos Kaandorp en Atie van Wonderen, met hulp van wethouder Paul Slettenhaar, ingegraven onder hun woning.

Limmer Linten fase 2B en 2C
Aan de noordrand van Limmen is HSB gestart met de realisatie van 2 nieuwe woonwijken waar in totaal 100 woningen zullen verrijzen. Tegen de reeds bestaande Nieuwelaan die de grens vormt met Heiloo komen 50 grondgebonden woningen aan nieuwe straten met namen als Walnootlint, Amandellint en Hazelnootlint. Alle doelgroepen worden bediend zoals starters, senioren en gezinnen.

Honderd meter zuidelijker komen aan de nieuwe straten Wilgenlint en Berkenlint 2 appartementengebouwen met als thema bollenschuren. Gebouw Duc van Tol met 18 appartementen wordt in beheer genomen door Kennemer Wonen. Gebouw Pieter Bosman met 19 appartementen heeft een parkeerkelder en is bedoeld voor de vrije sector. Naast de appartementen worden 10 eengezinswoningen gebouwd en zijn er 3 zelfbouwkavels.

Dat de straatnamen linten zijn geworden komt voort uit de prijsvraag die de gemeente Castricum en Driessen Vastgoed in 2016 hebben uitgeschreven. Hierin stond afwisseling in de architectuur en het doorzetten van houtwallen en linten centraal. Een groene, informele opzet was gewenst. HSB heeft een team gevormd met bureau SVP voor stedenbouw en architect Neelu Boparai, hieruit ontstond een winnend plan. Na een zorgvuldig inspraaktraject is uiteindelijk de omgevingsvergunning verleend en hebben makelaars Rietveld en Vlieg de verkoop ter hand genomen.

Inmiddels is de bouw gestart en zijn bijna alle woningen en appartementen verkocht. Een enkele vrijstaande woning en twee-onder-een-kapwoning is nog beschikbaar. Meer informatie over de beschikbare woningen staat op www.woneninacacia.nl.

Borrel met de buren
De kopers hebben, onder het genot van een hapje en een drankje, alvast kennis kunnen maken met hun toekomstige buren en de partijen die betrokken zijn bij de realisatie van het project. Gedurende de bouw kunnen de kopers en andere belangstellenden via Facebook de voortgang van de bouw volgen.

Meer berichten