Het winnende team Björn Mannaart, Nazik Simonian en Floor van der Wolf
Het winnende team Björn Mannaart, Nazik Simonian en Floor van der Wolf Foto: Gert Weerman, docent

Team Clusius College Castricum wint provinciale Skills Talentwedstrijd

Algemeen Castricum

Op donderdag17 januari jl. werd de provinciale wedstrijd Noord-Holland gehouden van de landelijke Skills Talent, het evenement waarbij VMBO-scholieren in het laatste studiejaren hun talenten in de vorm van een wedstrijd laten zien. Het Clusius College Castricum heeft met het onderdeel ' Economie & Ondernemen' de provinciale wedstrijd gewonnen. Het team gaat door naar de landelijke finales waarbij ze het gaan opnemen tegen de elf andere provincies. Deze wedstrijd is op 21 maart in Amsterdam (RAI). Het winnende team bestaat uit de leerlingen Björn Mannaart, Nazik Simonian en Floor van der Wolf.

De opdracht die de leerlingen moesten uitvoeren bestond onder andere uit het controleren van een pakbon, het maken van een vrachtbrief, een klantgesprek voeren en een aantal andere zaken die te maken hebben met economie en ondernemen. Deze onderdelen leren de leerlingen van het Clusius College Castricum niet alleen tijdens lessen economie maar ook bij de diverse praktijkvakken en de keuzevakken Marketing en Ondernemen.

Vorig jaar stond dit team al in de krant met hun inventieve idee om een prullenbak te maken van gerecyclede plastic flessen. Dit deden ze in het kader van de keuzevakken Marketing en Ondernemen. Omdat toen al opviel hoe goed ze samenwerken, plannen en overleggen heeft dit team zich opgegeven voor de Skills Talentwedstrijd. Dat ze de vaardigheden goed beheersen blijkt wel uit het feit dat ze in de provinciale wedstrijd de teams van het Clusius College Alkmaar, het Huygens College Heerhugowaard, het Petrus Canisius College Alkmaar, het Tendercollege IJmuiden en het Trias VMBO uit Krommenie hebben verslagen.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57