Logo uitkijkpost.nl
Foto: www.nwz.nl
Regio

Grote ICT-storing Noordwest Ziekenhuisgroep (update)

Dinsdagochtend 15 januari is er een grote ICT-storing opgetreden bij de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. De geplande afspraken en operaties op alle locaties konden niet doorgaan.

Het ging om:
- poliklinieken
- medisch ondersteunende afdelingen zoals radiologie en nucleaire geneeskunde
- alle geplande operaties

Rond 12:30 uur is er een tijdelijke oplossing gevonden waardoor de poliklinieken voor de rest van de dag weer open en telefonisch bereikbaar zijn. Afspraken voor in de middag gaan in principe door. Als uw afspraak toch niet door kan gaan wordt u hierover gebeld.  

Ze zijn aan het onderzoeken of de tijdelijke oplossing ook gebruikt kan worden voor de andere onderdelen van het ziekenhuis, zoals op de spoedeisende hulp. Daarmee hopen ze dat ook de spoedeisende hulp  zo snel mogelijk weer op volle kracht kan draaien en dat ze het geplande operatieprogramma weer kunnen hervatten.

Update 14:00 uur

Het ICT-probleem is opgelost. Dat betekent dat alle afdelingen weer open zijn en de werkzaamheden zijn hervat. Er wordt onderzocht hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Heeft u vanmiddag of morgen een afspraak, dan gaat deze gewoon door. Ook de spoedeisende hulp is weer open.

Het operatieprogramma wordt weer opgestart. Patiënten waarbij de operatie is afgezegd of de afspraak op de polikliniek niet is doorgegaan worden zo snel mogelijk gebeld om een nieuwe afspraak te maken.

Kijk voor meer informatie op deze site.

Bron en foto: www.nwz.nl

Meer berichten