Logo uitkijkpost.nl
Illustratie herinrichting Tolweg
Illustratie herinrichting Tolweg (Foto: Website gemeente Heemskerk)
Heemskerk

Tolweg Heemskerk jaar afgesloten in verband met werkzaamheden

De Tolweg wordt vanaf 7 januari 2019 afgesloten tussen De Baandert en de Hoflaan / Gerrit van Assendelftstraat. De afsluiting duurt volgens planning een jaar. Om het verkeer zo goed mogelijk door te laten stromen, zijn er adviesroutes aangegeven. De flats aan de Debora Bakelaan worden namelijk gesloopt en dit hele gebied wordt opnieuw ingericht. Er komen drie woongebouwen voor terug en er komen meer veilige oversteekplaatsen van de Slotheerenbuurt naar Park Assumburg.

Dit is ook het moment om de Tolweg veiliger te maken. Er komen gescheiden, smallere rijbanen met een brede tussenstrook (zes meter),  waardoor automobilisten langzamer gaan rijden op de Tolweg en het oversteken van de weg veiliger wordt. Tegelijk met het opnieuw inrichten van de weg wordt veel leiding- en kabelwerk uitgevoerd. Zo gaat PWN werken aan de transportwaterleiding en verschillende kabelbedrijven gaan de grond in om werkzaamheden uit te voeren. Ook worden op een aantal plaatsen nieuwe duikers geplaatst om de waterhuishouding te verbeteren.

Adviesroutes voor het autoverkeer

Komt u uit het zuiden (Velsen, Beverwijk) en wilt u naar Uitgeest/De Kleis of Castricum?
De adviesroute is via de A9, afrit 10 Castricum. Vanaf daar rijdt u via de Provinciale Weg (N203) naar Uitgeest/De Kleis.

Komt u vanuit het noorden (Uitgeest, Castricum, Alkmaar) en wilt u naar de wijken Zuidbroek – Oosterwijk in Heemskerk of naar Beverwijk?
De adviesroute is via de A9, afrit 8 Bazaar. Vanaf daar rijdt u via de Noorderweg, de Meerlanden, de Laan van Broekpolder of de Laan der Nederlanden.

Adviesroutes fietsers

Fietsers richting Beverwijk worden omgeleid via De Baandert – Jan van Kuikweg – Gerrit van Assendelftstraat. Fietsers richting Uitgeest volgen de omleiding via de Gerrit van Assendelftstraat en de Jan van Kuikweg.

Meer berichten