Afbeelding
Foto: aangeleverd

Samenzang op het pleintje in Bakkum

Cultuur Bakkum

Vorig jaar beloofden de leden van Muziekvereniging Emergo en het publiek dat zij elkaar ook in 2018 weer zouden zien op kerstavond. Dus ook dit jaar kan er op kerstavond weer volop gezongen worden bij de kerstboom op het pleintje in Bakkum. Gekleed in Dickensstijl gaan de leden van Emergo er weer wat moois van maken. En zoals altijd worden de teksten met een beamer op een groot scherm geprojecteerd. U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom om tegen een kleine vergoeding de kelen alvast te smeren met warme chocolademelk of glühwein. Het kerstensemble van Emergo begint om 19.15 uur met spelen. Om 19.30 uur begint de samenzang.

Emergo is blij dat Theo Veldt weer bereid is om met een grote kraan en oplegger ervoor te zorgen dat het grote projectiescherm geplaatst kan worden, en er een podium is voor de muzikanten. Zo komen hun prachtige klanken en mooie kleding nog beter tot hun recht.

PWN heeft ook dit jaar weer een mooie kerstboom ter beschikking gesteld. Met hulp van Alwin Hes is de metershoge boom met een kraan stevig op het plein neergezet. De vele vrijwilligers van Emergo zorgen er tot slot voor dat het weer een sfeervolle samenzang wordt vol saamhorigheid. Om de samenzang nog sfeervoller te maken wordt het publiek uitgenodigd een winddicht sfeerlichtje mee te nemen.

Kom naar de kerstboom
Ook dit jaar kan iedereen die dat wil een kerstwens in de kerstboom hangen. Emergo nodigt u uit om een kleine foto van een dierbare mee te nemen, of een gedichtje te maken, of een kleine tekening, of een kerstwens, of wat u maar wilt. Op kerstavond kunt u die bij de tafel in een doorzichtige weersbestendige kerstbal doen en tijdens de samenzang in de kerstboom hangen. De kerstballen zijn 8 cm in doorsnee en worden door Muziekvereniging Emergo gratis ter beschikking gesteld.

De leden van muziekvereniging Emergo hopen dat veel inwoners van Bakkum en Castricum, maar inmiddels ook daarbuiten, weer in de gelegenheid zullen zijn om op 24 december bij de kerstboom bij elkaar te komen om met elkaar kerstliederen te zingen. Gelet op de verwachte drukte zal de omgeving van het pleintje worden afgesloten voor verkeer.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 9 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01