Logo uitkijkpost.nl
Wie weet wat dit is?
Wie weet wat dit is? (Foto: aangeleverd)
Castricum

UFO aangetroffen (Unidentified floating object) (Update)

In het 'depot' van strandvondsten van het Strandvondstenmuseum is tussen oude netdrijvers en andere aanspoelsels een voorwerp aangetroffen, waarvan de herkomst tot nu toe niet te achterhalen is. Het voorwerp bevond zich vermoedelijk al een poosje in de verzameling van een inmiddels overleden strandjutter, die zijn verzameling aan het museum heeft nagelaten, maar ook dat is niet helemaal zeker.

Het museum heeft verschillende deskundigen geraadpleegd over de mogelijke herkomst van de 'aluminium druppel met vleugeltjes'. Volgens een museumbezoeker, die luchtvaartdeskundige is, heeft het ding in ieder geval een hydrodynamische vorm in plaats van een aerodynamische.

Na vervolgens foto's van het mysterieuze object naar het NIOZ en de Koninklijke Marine opgestuurd te hebben, konden deze instanties ook geen helderheid over de functie en herkomst het object dat ze in huis hebben.

Mocht je het voorwerp herkennen dan hoort het museum dit graag via: info@strandvondstenmuseum.nl

Update zaterdag 8 december: Het mysterie rond het aluminium object (UFO) is opgelost, dankzij Leen van Duin uit Katwijk aan Zee.

 Het voorwerp is een aluminium netdrijver die in het verleden toegepast werd in de visserij, het is zeldzaam dat deze nog aanspoelen.

Meer berichten