Afbeelding
Foto: aangeleverd

Diederik Samsom in gesprek met gemeente en inwoners over energietransitie

Algemeen Castricum

De energietransitie is nu écht begonnen. En gemeenten spelen daarin een hoofdrol. Maar hoe geven we die rol goed vorm? En wat kunnen inwoners doen? Diederik Samsom -voormalig klimaatexpert in de Tweede Kamer en tegenwoordig onder andere adviseur bij HVC- komt donderdagavond 13 december op uitnodiging van wethouder Falgun Binnendijk naar Castricum om te praten over het Klimaatakkoord en de energietransitie. Geïnteresseerde inwoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom om aan te schuiven om 19:30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis van Castricum.

Regie voeren – maar hoe?
De energietransitie is een feit. Lokale bestuurders worden er dagelijks mee geconfronteerd. Er zijn diverse initiatieven. Er leven allerlei vragen. Wat zijn de implicaties van het Klimaatakkoord voor gemeenten? Welke plannen heeft de nationale overheid nog meer voor gemeenten in petto?  Er wordt veel van het lokaal bestuur gevraagd. Wethouders moeten jongleren. Ze worden geacht regie te voeren op de energietransitie, ambitie te tonen, maatschappelijke steun te organiseren en uitvoerings-kracht te mobiliseren.

HVC Klimaatestafette
Afval- en energiebedrijf HVC heeft onder de noemer 'HVC Klimaatestafette' Diederik Samsom gevraagd om gemeenten te adviseren over de energietransitie. Samsom is sinds 2017 als adviseur aan HVC verbonden. Samsom was afgelopen tijd tevens voorzitter van de sectortafel Gebouwde Omgeving voor het Klimaatakkoord en leidde daar de onderhandelingen over de verduurzaming van woningen en gebouwen.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 7 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57