Logo uitkijkpost.nl
Alzheimer Trefpunt op dinsdag 4 december in Serviceflat Sans Souci
Alzheimer Trefpunt op dinsdag 4 december in Serviceflat Sans Souci (Foto: Monique de Vries)
Castricum

Dementie en de feestdagen

Feestdagen gaan vaak gepaard met familietradities. Dat betekent dat de vaste structuur wegvalt. Winkels en voorzieningen zijn dicht, vaste etenstijden veranderen en ineens zit de hele familie aan tafel. Voor iemand met dementie kan dit veel angst en onrust opleveren. Het is zoeken naar een evenwicht: toch de familietradities in stand houden, maar ook rekening houden met uw naaste met dementie. Hoe hou je het prettig voor iedereen? Er zijn goede tips om de feestdagen voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken.

Gespreksleider Elsbeth Holtz gaat hierover uitgebreid in gesprek met casemanager Audrey Raalte. Hierna is er gelegenheid tot het stellen van vragen.
Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u behoefte aan andere informatie over dementie? Kom dan op dindsdag 4 december naar het Alzheimer Trefpunt in Serviceflat Sans Souci, Sans Souci 113, 1902 CR Castricum. De ontvangst is vanaf 19:00 uur, het programma start om 19:30 uur en eindigt rond 21:00 uur.

Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren en professionals. De toegang is laagdrempelig en gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Wat kunt u verwachten?
De bezoekers krijgen informatie van hulpverleners en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Bij elk Trefpunt worden deze mensen geïnterviewd door een vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen, ook op andere gebieden, te stellen. Er is een tafel met brochures en andere literatuur om thuis eens rustig na te lezen.

Meer berichten