Logo uitkijkpost.nl
Foto: Hans Peter Olivier
Regio

Brandweer helpt bij woningbrand Uitgeest

Het brandweernieuws van maandag 19 tot en met zondag 25 november

Akersloot
Een voorbijganger belde woensdag om 12:37 uur het gasbedrijf, omdat hij een vreemde lucht rook aan de Boekel. De monteur kon niet direct ter plaatse komen, dus werd de brandweer gebeld. Vanwege de
matige bluswatervoorzieningen werd ook de blusboot er heen gestuurd. De brandweer heeft diverse metingen verricht, maar kon niets vreemds meten en ging er van uit dat het een rioollucht was.

Grote brand verwoest woning in Uitgeest
In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 november om 00:30 uur heeft een grote brand in een woning aan het Nieuwland in Uitgeest gewoed. Rond tien voor half één werd de brandweer van Uitgeest gealarmeerd voor een woningbrand aan het Nieuwland, waarna al snel middelbrand en vervolgens grote brand werd afgegeven door de brandweer. Hierop volgde assistentie van onder andere de brandweer van Akersloot, Beverwijk, Velsen, Heemskerk en Badhoevedorp. Vanwege de waterwinning werd een groot watertransport afgelegd voor voldoende bluswater. Door de grote hoeveelheid rook werd er 'grip 1' afgegeven door de brandweer.

Ondanks de grote inzet kon de brandweer niet voorkomen dat de woning zwaar beschadigd raakte. Rond tien voor twee werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen heeft nog enige tijd in beslag genomen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, dit moet nog blijken uit onderzoek. Bij de brand raakte niemand gewond.
Zaterdagochtend 24 november rond half zeven werd de brandweer nogmaals opgeroepen. De brand was weer opgelaaid. De brandweer heeft het vuur opnieuw geblust.

Lees meer over de brand in dit artikel met video.

Meer berichten