Afbeelding
Foto: Hans Peter Olivier

Brandweer helpt bij woningbrand Uitgeest

Algemeen Regio

Het brandweernieuws van maandag 19 tot en met zondag 25 november

Akersloot
Een voorbijganger belde woensdag om 12:37 uur het gasbedrijf, omdat hij een vreemde lucht rook aan de Boekel. De monteur kon niet direct ter plaatse komen, dus werd de brandweer gebeld. Vanwege de
matige bluswatervoorzieningen werd ook de blusboot er heen gestuurd. De brandweer heeft diverse metingen verricht, maar kon niets vreemds meten en ging er van uit dat het een rioollucht was.

Grote brand verwoest woning in Uitgeest
In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 november om 00:30 uur heeft een grote brand in een woning aan het Nieuwland in Uitgeest gewoed. Rond tien voor half één werd de brandweer van Uitgeest gealarmeerd voor een woningbrand aan het Nieuwland, waarna al snel middelbrand en vervolgens grote brand werd afgegeven door de brandweer. Hierop volgde assistentie van onder andere de brandweer van Akersloot, Beverwijk, Velsen, Heemskerk en Badhoevedorp. Vanwege de waterwinning werd een groot watertransport afgelegd voor voldoende bluswater. Door de grote hoeveelheid rook werd er 'grip 1' afgegeven door de brandweer.

Ondanks de grote inzet kon de brandweer niet voorkomen dat de woning zwaar beschadigd raakte. Rond tien voor twee werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen heeft nog enige tijd in beslag genomen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, dit moet nog blijken uit onderzoek. Bij de brand raakte niemand gewond.
Zaterdagochtend 24 november rond half zeven werd de brandweer nogmaals opgeroepen. De brand was weer opgelaaid. De brandweer heeft het vuur opnieuw geblust.

Lees meer over de brand in dit artikel met video.

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 11 uur geleden
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 14 uur geleden
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20