Logo uitkijkpost.nl
Komt er een hondentuin in Castricum?
Komt er een hondentuin in Castricum? (Foto: Pixabay)
Castricum

Meedenken over veldje bij Walingstuin

Wat te doen met het grasveld tussen De Loet, C.F. Smeetslaan, Walingstuin en de gymzaal? Vanuit de wijk kwam het creatieve voorstel om van de groenvoorziening een hondentuin te maken.

De gemeente legt het idee van de hondentuin voor aan de buurt. Andere ideeën of wensen zijn ook welkom. Daarom is er een inloopavond. Buurtbewoners kunnen dan aangeven wat ze vinden van het idee van een hondentuin of zelf met voorstellen komen. De inloopbijeenkomst is dinsdag 27 november tussen 18.30 en 20.00 uur in de gymzaal aan de Walingstuin. Er is geen programma, u kunt vrij inlopen.

Wethouder Ron de Haan is aanwezig bij de bijeenkomst. "We zien liever goede ideeën uit de buurt dan dat we als gemeente iets bedenken. Daarom ben ik blij met dit initiatief. Maar we willen wel peilen wat de buurt ervan vindt. Waar het om gaat is dat er iets komt waar de buurt behoefte aan heeft."

Een hondentuin houdt in, dat honden binnen een omheining los kunnen rondlopen. Het is een plek waar honden kunnen spelen en hun baasjes een gesprek met elkaar kunnen aanknopen. De tuin krijgt bankjes en een automaat voor hondenpoepzakjes. Onderzocht wordt of het veldje ook op verantwoorde wijze door schapen begraasd kan worden.

Bron: gemeente Castricum

Meer berichten