Logo uitkijkpost.nl
Foto: Hans Peter Olivier
Castricum

Vrouw klem in taxibusje, gas in woning en even handmelder getest

Het brandweernieuws van maandag 12 tot en met zondag 18 november.

Castricum
Maandag 12 november om 13:04 uur, tijdens het broodje brandweer, moesten de brandweerlieden met spoed uitrukken naar de Dotterbloem. Daar zou een bewoonster het gas niet meer dicht kunnen krijgen na het koken. Er brandde geen vlam meer, dus de woning zou zich vullen met gas. Toen de spuitgasten aankwamen, stond de bewoonster al buiten en namen de brandweerlieden binnen een kijkje. Het bleek allemaal mee te vallen. Tijdens het dichtdraaien van het gas was de knop eraf gegaan en deze kreeg de bewoonster er niet meer op. Gelukkig lukte dit de brandweer wel. Zo kon het gas dichtgedraaid worden en was het gevaar geweken.

Iets later, om 13:51 uur, konden ze weer uitrukken. Ditmaal naar de Boogaert. Bij Odion was een handmelder geactiveerd. Na onderzoek van de spuitgasten bleek de melder geactiveerd te zijn op de kamer van een nieuwe bewoonster. Deze bewoonster wilde alles even testen, en de handmelder bleek dus goed te functioneren. De brandweer heeft duidelijk uitgelegd dat ze de melder alleen bij brand mag activeren.

Zondag 18 november om 14:49 uur, heeft de brandweer de collega's van de ambulancedienst een handje geholpen. Er moest een vrouw bevrijd worden uit een taxibusje aan de Plantenhove. De mevrouw was gevallen in de taxi en was klem komen te zitten tussen de achter- en de voorbank. Met mankracht hebben de ambulancemedewerkers samen met de brandweerlieden de vrouw weten te bevrijden.

Akersloot
De brandweerboot werd donderdag 15 november om 06:54 uur opgeroepen voor een probleem op het water langs de N9 bij Callantsoog. Het probleem was al verholpen voordat de brandweerlieden uitgerukt waren en konden daarom weer terug gepiept worden.

Limmen
Vrijdag 16 november om 17:15 uur, hebben de brandweerlieden gezocht naar een buitenbrand langs het spoor tussen Castricum en Heiloo maar hebben niets gevonden.

Zondag 18 november om 03:25 uur, zou er spraken zijn van een brandgerucht bij het sportcomplex de Enterij. Ook hier hebben de brandweerlieden geen brand aangetroffen.

Meer berichten