Logo uitkijkpost.nl
De gelukkige eigenaar met Snuffel
De gelukkige eigenaar met Snuffel (Foto: Facebookpagina Dierenambulance Kennemerland)
Bakkum

Snuffel na maanden herenigd met baasje

De medewerkers van Dierenambulance Kennemerland kregen een melding van Camping Bakkum, of ze een vangkooi wilden plaatsen op hun terein. Er liep namelijk al een tijdje een poes en deze ging er steeds slechter uitzien. De campingmedewerkers waren bezorgd om het diertje. Vrijdag 9 november werd de vangkooi geplaatst, zo laat Dierenambulance Kennemerland weten op hun Facebookpagina.

Zondag 11 november werd de vangkooi nog vervangen. En ja daar kwam het belletje, de poes was gevangen en werd door de rijdster van de Dierenambulance maandagochtend 12 november opgehaald. Nadat de poes even was bijgekomen, is zij bekeken en gecheckt op een chip. Ze bleek gechipt èn geregistreerd. Haar naam was Snuffel en kwam helemaal uit Edam.

De vrijwilliger heeft meteen gebeld en sprak de voicemail in, nog geen 10 minuten later belde de eigenaar en is meteen in de taxi gesprongen. In emotie vertelde hij dat ze sinds 24 juni werd vermist in Edam. Na wat blazen en grommen hoorde ze een bekende stem, en kwam er een liefkozend geluidje. Na vier en een halve maand werd ze eindelijk weer herenigd met haar baasje, en ging Snuffel na haar grote avontuur weer lekker naar huis.

Jaarlijks raken er veel huisdieren vermist. Een manier om een gevonden dier te identificeren is een chip die onder de huid is ingebracht uit te lezen. Op de chip staan echter geen gegevens van het dier of eigenaar, alleen een nummer. Om te zorgen dat de vinder contact kan opnemen met de eigenaar, is het noodzakelijk dat de chip geregistreerd wordt in een online databank. Een voorbeeld hiervan is de BackHome Club. U kunt daar het chipnummer, en alle benodigde gegevens van u en het dier, invullen.

Bronnen: Facebookpagina Dierenambulance Kennemerland en www.backhomeclub.nl
Foto: Facebookpagina Dierenambulance Kennemerland

Meer berichten