Logo uitkijkpost.nl
Twee Schotse Hooglanders in het Duinreservaat
Twee Schotse Hooglanders in het Duinreservaat (Foto: Erika Dekker-de Groot)
VIDEO Regio

Duincollege 'Begrazing'

Weet u hoe grote grazers worden ingezet om de duinen gezond te houden en welke afwegingen boswachters hiervoor maken in het veld? Tijdens de excursie 'duincollege – begrazing' verschaft de boswachter kennis en inzicht in begrazingsvraagstukken. Onze duinen zijn namelijk kwetsbaar en tegelijkertijd onmisbaar voor echte duinplanten en duindieren. Door goed beheer kunnen we de grote biodiversiteit behouden. Deze excursie is een unieke gelegenheid om de duinen door de ogen van een boswachter te bekijken.

Vanaf ingang Berkenbos/Hoofdweg vertrekken we per fiets. In anderhalf uur vertelt de boswachter over de bijzonderheden in het duinlandschap. We bezoeken een gebied dat al voor langere periode wordt beheerd met grote grazers, een gebied waar geen grazers rondlopen en een gebied waar we begrazingsgebieden gaan samen voegen. En wat zijn eigenlijk de alternatieven voor een beheer met grote grazers? Een bezoek aan de kudde hooglanders, de Exmoor pony's en als het lukt de schaapskudde is bij de excursie inbegrepen. Na afloop kun u de positieve effecten van de verschillende grazers in het duin herkennen. Er is tijdens het college veel ruimte voor het stellen van vragen.

Schrijf je in via deze website. Kom op de fiets en denk aan uw duinkaart. Deelname is gratis, maximum aantal deelnemers is 15

Bekijk ook deze video van PWN

Meer berichten