Logo uitkijkpost.nl
Foto: Evelien Olivier
Castricum

Brandweer hijst persoon uit woning de Mient

Het brandweernieuws van maandag 29 oktober tot en met zondag 4 november.

Woensdag 31 oktober
Er was om 19:54 uur een loze brandmelding bij Hotel Fase Fier Eten en Drinken, deze werd al snel weer ingetrokken.

Zaterdag 3 november
Om 11:13 uur hebben de brandweerlieden in samenwerking met de ambulancedienst en het personeel van de ladderwagen van Wormerveer iemand naar beneden gehesen aan de Mient. Dit om gezondheidsredenen van de persoon die mee moest naar een ziekenhuis.

Zaterdagmiddag om 15:11 uur, werd de brandweer opgeroepen omdat er een handbrandmelder was geactiveerd bij het gemeentehuis. Bij aankomst bleek het te gaan om een handmelder in de parkeergarage die was ingedrukt door baldadige jeugd. Die waren bij aankomst van de brandweer natuurlijk al verdwenen.

Zondag 4 november
De brandweerlieden werden om 9:11 uur opgeroepen voor een automatische brandmelding bij een Woonvoorziening aan de Dorpsstraat. Ter plaatse bleek het te gaan om aangebrande broodjes op de zolderkamer en kon de brandweer weer retour.

De brandweer is zondagmiddag uitgerukt voor een brandgerucht in het tunneltje onder de Provincialeweg N203/Binnendijkspad. Ter plaatse bleek het te gaan om afgestoken vuurwerk in het tunneltje wat voor rookoverlast zorgde. De daders waren gevlucht, maar de politie wist ze in de kraag te vatten.

Om 16:37 uur zijn de spuitgasten ter plaatse geweest bij de opnamekliniek aan de Oude Parklaan. Hier was een klein brandje geweest in een prullenbak in één van de kamers. De brandweer heeft met behulp van de ventilator de ruimte weer rookvrij gemaakt zodat alle bewoners weer terug konden naar hun kamers.

Meer berichten