Logo uitkijkpost.nl
Castricum

Allerzielen Castricum op 7 november op Onderlangs

Foto: aangeleverd

Op woensdag 7 november wordt tussen 17.00 en 21.00 uur voor de elfde keer Allerzielen Alom georganiseerd op begraafplaats Onderlangs in Castricum. Iedereen is van harte welkom om sfeervol bij te dragen aan deze bijzondere viering. Er worden nog mensen gezocht die een handje willen helpen bij het op- en afbouwen.

Allerzielen is van oudsher een katholieke traditie, maar wordt nu ook buiten de religieuze sferen gevierd. In Castricum krijgen dit jaar herdenken en herinneren vorm door de inzet van licht, klank, vuur en kunst. Het evenement krijgt een open, interactieve vorm, bijvoorbeeld bij de Klankschalen, Flessenpost, de Hartekamer, Hemelsepost en een medium.
Daarnaast zijn er het Gieterpad, het Plulaantje, de Gedichtenlaan, de stelt-engelen, en de lichtinstallatie van kunstenaarscollectief Caktwo in de prachtige vleugelnoot(boom).

Steun
Gelukkig zetten ook dit jaar weer veel vrijwilligers zich in en kan de organisatie rekenen op de medewerking en steun van enkele middenstanders, Uitvaartverzorging IJmond, Associatie Uitvaartverzorging, Associatie Uitvaartfonds en gemeente Castricum.

Programma
Tussen 17:00 en 21:00 uur is de aula open om onder het genot van een kopje koffie, thee, glühwein of warme chocomel even op te warmen en te luisteren naar muziek. De gastdame van Uitvaartverzorging IJmond is aanwezig om vragen te beantwoorden.

Open voor iedereen
Kinderen zijn in het bijzonder welkom. Er zijn zelfs verschillende activiteiten speciaal voor kinderen, gericht op het herdenken van iemand die ze hebben verloren. Het is fijn als zij samen met een begeleider (ouder, vriend, kennis) naar de viering komen. Allerzielen Alom is er ook voor nabestaanden van dierbaren die ergens anders zijn begraven of gecremeerd. Van iedereen wordt respectvol gedrag verwacht.

Helpende handen gezocht
In de dagen voor de viering werken veel vrijwilligers hard om de begraafplaats zo mooi mogelijk te maken. De organisatie zoekt nog helpende handen voor zowel woensdag 7 november (bij de opbouw) als op donderdagochtend 8 november (opruimen achteraf). Aanmelden kan bij lyddeleur@gmail.com. Daar is ook meer informatie over het evenement te verkrijgen.

Meer berichten