Logo uitkijkpost.nl
Zoomers Beach lodges
Zoomers Beach lodges (Foto: Aangeleverd)
Castricum

Slapen op het strandplateau wordt mogelijk

Vanaf september 2019 wordt het mogelijk om te overnachten op het strandplateau in een nieuw te realiseren duurzame accommodatie: Zoomers Beach Lodges.

De eigenaren van Zoomers en Strand 10, Arthur van den Berg en Carina Bijl, beginnen waarschijnlijk voor half november met de sloop van Strand 10. Er komt een strandwinkel met 12 slaapaccommodaties voor in de plaats, alle vergunningen zijn rond. Officieel gaat het 'logies met winkelfunctie heten', er komt geen horecagelegenheid bij. Van den Berg laat weten al 8 jaar bezig te zijn met dit plan. Door de jaarrond opening van de strandtenten in 2010, liep Strand 10 niet meer goed. "Het was trekken aan een dood paard", aldus van den Berg.

Het nieuw te bouwen pand wordt geheel duurzaam en gasloos. "Ik heb net de gasleiding doorgeknipt", vertelt van den Berg. Het zal verwarmd worden door een enorme pelletkachel waar kleine houtkorrels in verbrand worden. Deze verwarmt grote boilers voor warm water. Er komen 280 zonnepanelen voor elektriciteit, deze worden verdeeld over het nieuwe pand en Zoomers.

Door: Monique de Jager

Meer berichten