Afbeelding
Foto: Jens Pronk
video

Ruim 450 bezoekers voor 'Klim naar de Hemel'

Algemeen Limmen

De 'Klim naar de Hemel' op de Corneliuskerk in Limmen heeft ruim vierhonderdvijftig bezoekers getrokken, zo meldt mediapartner NH Nieuws. De kerk werd begin mei verwoest door brand. De wederopbouw gaat voorspoedig en velen wilden dat met eigen ogen bekijken.

Voor veel inwoners van Limmen staat 3 mei nog vers in het geheugen gegrift. Hun geliefde Corneliuskerk brandde die avond deels af. Vooral het dak en het interieur raakten zwaar beschadigd. Maar inmiddels gaat het herstel van de kerk voorspoedig.

De kerk staat van binnen en buiten in de steigers. Dat deed pastor Johan Olling denken aan de 'Klim naar de Hemel' van de Alkmaarse Grote Kerk. "Ik zie diezelfde steigers hier staan, dus waarom zou dat hier niet kunnen?", redeneerde de pastor. "Mensen, vooral Limmers of oud-Limmers, willen al maanden hier boven kijken, maar dat kon vanwege de veiligheid niet. Vandaag hebben we het kunnen organiseren dat vierhonderdvijftig mensen het met eigen ogen konden zien."

Sponsorleitjes
Het kerkdak wordt nog voor de winter gesloten en bedekt met leitjes. Die dakleitjes konden vandaag gekocht worden. Het geld komt ten goede aan de inventaris voor de vernieuwde kerk. "Voor bijvoorbeeld de opknapbeurt van de twee orgels", legt pastor Olling uit.

Er komen in de toekomst nog meer sponsoracties. "De verzekering dekt de schade aan het monument, maar er zijn een hoop extra kosten. Dus daarvoor beginnen we nu met werven." Volgend jaar september hoopt men de Corneliuskerk weer in gebruik te nemen.

Jens Pronk, zoon van aannemer Glenn Pronk (Pronk Bouw uit Warmenhuizen) maakte zaterdag 27 oktober een indrukwekkende video en foto's met zijn drone.

Afbeelding
Afbeelding
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 18 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01