Logo uitkijkpost.nl
De uitreiking van het keurmerk aan Johanna's Hof in juni.
De uitreiking van het keurmerk aan Johanna's Hof in juni. (Foto: Aangeleverd)
Castricum

Gehandicaptenplatform geeft keurmerk aan 5 restaurants in gemeente

Platform Gehandicaptenbeleid Castricum reikte afgelopen maanden 5 keurmerken uit aan lokale restaurants die goed toegankelijk zijn gebleken voor mensen met een beperking.

Toegankelijke horeca
Restaurants 't Hoorntje (Akersloot), Hotel Koningsbosch, Het Ruyterhuis, De Oude Keuken en Johanna's Hof (allen in Bakkum) hebben daarom na de praktische toets de sticker met het predicaat 'Toegankelijke horeca' ontvangen. Dit is het resultaat van bezoeken aan de eerste 20 restaurants in de gemeente. De andere 22 restaurants krijgen binnenkort een verzoek om een bezoek te plannen.

Actie Platform Gehandicaptenbeleid Castricum
In juni ontving Johanna's Hof als eerste het keurmerk 'Toegankelijke horeca'. Dat was het startsein voor de actie van het Platform Gehandicaptenbeleid Castricum (PGBC) om de toegankelijkheid van de restaurants in de gemeente Castricum te onderzoeken. De aanleiding voor deze actie is het internationale Verdrag van de Verenigde Naties inzake de rechten van personen met een handicap. Het doel daarvan is dat 'mensen met een beperking, welke dan ook, op voet van gelijkheid kunnen deelnemen aan de samenleving'. Uit eten gaan hoort daar ook bij.

Zie ook: https://castricum.uitkijkpost.nl/nieuws/algemeen/28833/johanna-s-hof-ontvangt-keurmerk-toegankelijkheid-gehandicapten

Meer berichten