Foto: aangeleverd
Foto: aangeleverd

Beethovenstraat in Akersloot schuift aan bij Buurttafel

Algemeen Akersloot

Een kleurrijke foodtruck, langgerekte houten tafels, een live gitarist en heerlijke, versbereide gerechten: bewoners van de Beethovenstraat in Akersloot werden dinsdagavond 16 oktober getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje. Bewoner Nico Bos won een Aviko Buurttafel en zette zijn buurtbewoners in het zonnetje met een heerlijke avond vol gezelligheid!

De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat met de Buurttafelcampagne mensen samen wil brengen door de liefde voor eten met elkaar te delen. Op www.avikobuurttafel.nl kun je laten weten waarom jouw straat de leukste straat van Nederland is en zo kans maken op een van de 40 Buurttafels. De Beethovenstraat viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar gisteravond de straat in. Bewoner Nico Bos woont al 35 jaar in de straat en vindt het leuk dat er veel nieuwe gezinnen zijn gekomen. Ze hebben echter weinig contact met elkaar omdat iedereen druk is met eigen gezin en werk. De Buurttafel zou volgens Nico dan ook een mooie rol kunnen spelen in het verbinden van de buurt. Vijftig buurtbewoners namen plaats aan de kleurrijk gedekte tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid.

Dat de behoefte aan een intensiever buurtcontact bestaat, blijkt wel uit eerder buurtonderzoek (april 2017) dat Aviko liet uitvoeren onder 1200 respondenten. Hoewel Nederlanders dik tevreden zijn over hun buren, geeft ruim een kwart aan meer buurtcontact te willen hebben. Nog maar de helft van Nederland heeft contact met de buurt dat verder gaat dan de directe buren. 67% van de ondervraagden geeft aan dat samen eten zorgt voor een beter onderling contact en daarmee voor een veiligere buurt.

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 3 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 23 uur geleden
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00