Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Vries
Castricum

Open dag Montessorischool Castricum

De Montessorischool Castricum aan de Koekoeksbloem 55 in Castricum houdt op woensdagochtend 17 oktober 2018 een open dag van 9.00 tot 12.00 uur.

De directeur vertelt u over het montessorionderwijs en u krijgt een rondleiding door de school door een van de ouders. Ook zullen ouders, leerkrachten, kinderen en de directeur graag al uw vragen beantwoorden. Ook uw kind is van harte welkom vanaf 2,5 jaar. Belangstellenden die een goede school zoeken voor hun kind worden op deze dag ontvangen in de teamkamer van de school. Daar krijgt u van de directeur en van ouders informatie over het montessorionderwijs. Daarna kunt met een van de ouders de klassen bekijken. Neem gerust uw peuter mee om te spelen met het mooie materiaal in de peuterklas.

Na kennismaking met het peuter- en kleuteronderwijs volgt een rondgang door de rest van de school, zodat u kunt zien hoe individueel onderwijs er uit ziet, mede door het werken met de montessorimaterialen. Leerlingen vertellen hoe zij werken, leerkrachten geven aan hoe zij vorderingen van de kinderen observeren en bijhouden, terwijl ouders van leerlingen vertellen waarom zij voor deze vorm van onderwijs gekozen hebben en wat de voordelen ervan zijn.

Bent u nieuwsgierig geworden naar montessorionderwijs en -opvoeding, maar kunt u niet op de open ochtend? Dan laten wij u graag op een ander moment de school zien. Bel voor een afspraak 0251-654888.

Maak ook kennis met montessorionderwijs en –opvoeding op www.kiezenvoormontessori.nl.

Meer berichten