Logo uitkijkpost.nl
De brandweer Akersloot hielp met hun brandweerboot aan de Bierkade in Alkmaar
De brandweer Akersloot hielp met hun brandweerboot aan de Bierkade in Alkmaar (Foto: Evelien Olivier)
Regio

Drukke week voor brandweer

Het brandweernieuws van maandag 8 oktober tot en met zondag 14 oktober 2018.

Castricum
Afgelopen week waren er weer loze brandmeldingen. Dit was het geval op donderdag 11 oktober om 09:22 uur, zaterdagavond 13 oktober om 21:49 uur bij het Ribw aan de Oude Parklaan, vrijdagmiddag 12 oktober om 15:00 uur bij de Vervolgkliniek aan de Oude Parklaan en zondagavond 14 oktober om 19:27 uur bij Stichting Achter de Duinen aan de Rijksstraatweg in Heemskerk.

Dinsdagmiddag 9 oktober om 15:20 uur zijn de brandweerlieden uitgerukt met de tankautospuit en het verkenningsvoertuig voor een brandgerucht in het duingebied. Er zou door een fietser rook gezien zijn uit de bossen bij de Bredeweg, vlakbij de Brabantse landbouw. Toen ze ter plaatse kwamen waren er al twee boswachters, die konden bevestigen, dat het om een klein kampvuurtje bleek te gaan. Er was eten opgewarmd en het vuurtje was onbeheerd achter gelaten. De brandweer heeft het vuurtje, dat ongeveer veertig meter van het verharde pad was, gedoofd met zand en een paar flesjes water. 

Dinsdagavond 9 oktober om 20:45 uur heeft de brandweer diverse metingen verricht in verband met een vreemde lucht in diverse woningen aan de Ruiterweg. De brandweer heeft niets vreemds kunnen meten en gaat er vanuit dat stankoverlast veroorzaakt door werkzaamheden aan het riool de oorzaak was.

Donderdagochtend 11 oktober om 10:49 uur ging het rookalarm af bij de opnamekliniek aan de Oude Parklaan. Er bleek inderdaad sprake te zijn van een brandje in één van de kamers van een bewoner. Er stond een matras in de brand die door de bhv-ers geblust was. De brandweer hoefde alleen nog een nacontrole uit te voeren en met de overdrukventilator de ruimte weer rook vrij te maken.

Limmen
Dinsdagochtend 9 oktober om 08:25 zij de spuitgasten uitgerukt voor een kat die bekneld zat tussen een tuimelraam aan de Hyacintenlaan. De brandweer wist de kat weer snel te bevrijden en kon hem weer overhandigen aan de eigenaar. Deze zou met de kat naar de dierenarts gaan om hem na te laten kijken.

Zaterdagochtend 13 oktober om 8:30 uur zijn de brandweerlieden ter plaatse geweest bij Zorgcentrum de Cameren aan de Lage Weide. Dit in verband met wateroverlast na een los geschoten po spoeler op de 1ste verdieping. De brandweer heeft het meeste water weer weg gekregen met behulp van een waterstofzuiger, dweilen en trekkers.

Zondagmiddag 14 oktober om 15:43 uur was er een loze brandmelding bij de Ouderenpsychiatrie aan de Strandwal in Heiloo.

Akersloot
Zondagmiddag 14 oktober om 14:38 uur is de brandweer opgeroepen om met hun brandweerboot richting de Bierkade in Alkmaar te varen voor een hulpverlening. Langs de Bierkade was een boot aan het zinken. Samen met de brandweer van Alkmaar hebben ze water uit de boot gepompt en het lek provisorisch gedicht.

Meer berichten