Logo uitkijkpost.nl
Foto: Clusius College op Facebook
video Castricum

Clusius College Castricum wordt nog groener

Het Clusius College Castricum richt zich steeds meer op het concept 'duurzame school'. Door de acties van de actieve groep 'Go Green', bestaande uit betrokken leerlingen en docenten, heeft het Clusius College Castricum het afgelopen schooljaar de tweede groene vlag van Eco Schools (een internationaal keurmerk) binnengehaald. Een prestatie om trots op te zijn. Deze groene vlag wordt op 10 oktober uitgereikt.

Groendocent en duurzaamheidscoördinator Michel Walda vertelt: "De gehele school doet aan het afval scheiden. Het begin is er, maar het kan natuurlijk altijd beter. Zo streven we ernaar dat echt al het plastic, papier en GFT in de speciale afvalbakken terechtkomt. Een ander speerpunt is het verminderen van nutteloos verpakkingsmateriaal. Bijvoorbeeld: sinds dit jaar hebben we een gezonde kantine waar verse, maar onverpakte, broodjes gehaald kunnen worden. Dat scheelt een berg afval. Ook kwamen we erachter dat printpapier in plaats van pakketjes van 500 vel ook in een doos van 2500 vel besteld kan worden. Nog beter is het natuurlijk om een rem te zetten op het printen. Dit alles doen we onder het motto: Als je minder verpakkingen gebruikt, hoef je minder weg te gooien!"

Ook bij de afdeling 'groen' wordt niet stil gezeten. Afgelopen zomer was erg droog en heet. De weide waar de schapen grazen werd besproeid met leidingwater. Water dat er eigenlijk bedoeld is om te drinken. In september heeft daarom een professioneel bronbemalingsbedrijf een bron geslagen, waarmee grondwater opgepompt wordt om te sproeien.

Als begin oktober de waterkwaliteit goed genoeg is, worden ook de planten in de kassen besproeid met grondwater.

Zo wordt het Clusius College Castricum steeds groener!

Bron: M. Walda, Clusius College Castricum
Foto en Video: Clusius College Castricum op Facebook

Meer berichten