Afbeelding
Foto: aangeleverd

Kom erbij! Vriendschap

Cultuur Castricum

De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van Vriendschap: 'Kom erbij!' Twee weken (3 tot en met 14 oktober) om dikke vrienden te worden; in de boekhandel, op school en natuurlijk ook in de Bibliotheek want boeken staan centraal in de Kinderboekenweek. De bibliotheek is extra gezellig in oktober, kom langs voor een van de vriendschappelijke activiteiten. Met én zonder boeken. In de speciale Kinderboekenweekfolder die in de bibliotheek ligt kun je er alles over lezen.

Kom naar de gezelligste opening ooit van de Kinderboekenweek! Al je vrienden mogen mee
Een extra feestelijke opening met natuurlijk……….TAART. Die staat niet voor je klaar maar die maak je zelf en versier je met slagroom en nog veel meer, speciaal voor je beste vriend! Maar zelf opeten mag natuurlijk ook. Vriendschap is belangrijk en daar draait het om tijdens de hele Kinderboekenweek. De meest gezellige opening ooit is op woensdag 3 oktober 14.30 uur- 16.00 uur. De toegang is gratis.

Bibliotheek Escape Game voor kinderen vanaf 8 jaar
Durf jij het aan om samen met je vriend of vriendin een spannend Escape Game te spelen? Kijk uit want je bent niet zomaar vrij. Superspannend spel waarbij je de raadsels oplost en de code kraakt om weer vrij te komen. Meedoen kan tijdens de gehele Kinderboekenweek.

Slijmen bij je vrienden? Maak het perfecte slijm
Slijmen kan altijd, maar nu maak je echt slijm. Kijk of het lukt want het is een echte chemische reactie. Maak het met glitters of in een toffe kleur en het slijmen kan beginnen. Je kunt jouw perfecte slijm maken donderdag 11 oktober in de bibliotheek in Castricum. Het tijdstip voor deze activiteit is 15.30 tot 17.00 uur. Deelname is gratis maar wel graag van te voren aanmelden via de website.

Micro:Bit vriendjes voor kinderen vanaf 8 jaar
Zelf een Micro:Bit vriendje maken die ook echt vriendjes kan maken met andere Micro:Bitjes?  Leer programmeren op een creatieve manier. Een leuke interessante middag voor jonge techneuten of nieuwsgierige kinderen. Natuurlijk mogen je vrienden ook mee. Je kunt met de Micro:Bits  aan de slag in de bibliotheek in Castricum op woensdag 10 oktober van 14.30 tot 16.00 uur. Deelname gratis maar graag wel van te voren aanmelden via de website.

En nog veel meer
Handletter een compliment voor je vrienden. Een compliment geven in mooie letters op een kaartje, daar wordt iedereen gelukkig van. Je kunt kiezen uit een voorbeeld maar je mag er ook zelf eentje verzinnen. Want weet je, de wereld is een betere plek met jou er in.

Maak een leuk vriendschapsbandje. Vriendschapsbandjes, onmisbaar voor echte vrienden. Er zijn vele manieren om je vrienden te laten weten dat ze belangrijk zijn. Een zelfgemaakt vriendschapsbandje  is wel één van de leukste! Er liggen voorbeelden en verschillende materialen voor je klaar in de bibliotheek. Met een beetje creativiteit maak jij je vrienden blij. Dit kan gedurende de gehele Kinderboekenweek tijdens openingstijden.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01