Logo uitkijkpost.nl
Foto gemaakt door omstander
Regio

Brandweernieuws met o.a. diverse metingen en opgesloten op het toilet

Het brandweernieuws van maandag 24 tot en met zondag 30 september.

Castricum
Maandagochtend 24 september om 09:40 uur is de brandweer uitgerukt om een meting te verrichten in een woning aan de Prof. Winklerlaan. Deze meting werd verricht, omdat de bewoner de hele dag last had van hoofdpijn en vertelde, dat de dag ervoor de co melder afgegaan was.  De brandweer heeft diverse metingen verricht maar kon geen vreemde waardes meten en heeft geadviseerd om goed te ventileren en een nieuwe melder aan te schaffen.

Woensdagochtend 26 september om 11:16 uur zijn de brandweerlieden opgeroepen, omdat er iemand opgesloten zat op de wc aan de Meester Ludwigstraat. Het slot was defect geraakt en de bewoners hadden zelf al de scharnieren verwijderd, maar kregen de deur nog niet open. De brandweerlieden  hebben vervolgens het slot netjes doorgeslepen, om zo min mogelijk schade te veroorzaken. De persoon was toen snel bevrijd.

Donderdagmiddag 27 september om 14:57 uur ging er een co melder af bij een woning aan de Lindenlaan. De bewoonster had de brandweer gebeld en stond deze buiten op te wachten. De brandweer heeft diverse metingen verricht, maar kon geen vreemde waardes meten en heeft geadviseerd om goed te ventileren en een nieuwe melder aan te schaffen.

Vrijdagavond 28 september om 18:18 uur was er een loze brandmelding bij het Ribw aan de Oude Parklaan.

Zondagochtend 30 september om 02:22 uur zijn de brandweerlieden opgeroepen samen met de ladderwagen van brandweer Heemskerk voor til assistentie aan de Meester Ludwigstraat. Na drie minuten werd de melding weer ingetrokken en was de hulp niet meer nodig.
Diezelfde ochtend om 10:48 uur heeft de brandweer geassisteerd bij het bevrijden van een kat die al een week vast zat in een boom aan de Goudsbergen. Met behulp van een ladder heeft de brandweer de kat uit de boom gehaald en overhandigd aan de dierenambulance.

Limmen
Donderdagochtend 27 september om 03:31 uur heeft de brandweer een brandje geblust in een schuurtje aan de Visweg. De brand was snel onder controle. Over de oorzaak is niets bekend.

Akersloot
Woensdagochtend 26 september om 07:46 uur heeft de brandweer een dier bevrijd, dat te water was geraakt aan de Geesterweg.

Meer berichten