Logo uitkijkpost.nl
SONY DSC
SONY DSC (Foto: aangeleverd)
Akersloot

Ringsteken in Akersloot

Zondag 23 september zal in Akersloot het altijd gezellige en nostalgische ringsteken plaatsvinden. Akersloot is een van de weinige plaatsen waar het ringsteken met 'aangespannen paard' in ere wordt gehouden. Voor de liefhebbers zijn vele paardenrassen te bewonderen: naast een groot aantal Friese paarden komen ook veel Haflingers, Fjorden, Geldersen, KWPN's en Hackney's aan de start.

Ook veel verschillende rijtuigen zoals tilbury's , kapwagens, marathonwagens, Friese sjees, Hongaarse boodschappenwagen, phaetons en dos-à-dos zullen weer voor een mooi spektakel zorgen. De vele aanspanningen zorgen er elk jaar weer voor dat zij er prachtig uit zien en vaak in traditionele kleding aan u voorbij zullen trekken.

De aanspanningen komen op het parcours rondom de Kerklaan en de Julianaweg diverse malen voorbij, vijfmaal voor het ringsteken en enkele keren voor het best gaande paard en het schoonste geheel. Bij het ringsteken gaat men de strijd aan om zoveel mogelijk ringen te steken. Eventuele barrages zullen uiteindelijk zorgen voor de winnaar van de bokaal 2018. Dit alles staat onder leiding van een vakkundige jury.

Het ringsteken begint om 13.30 uur en zal zoals altijd plaatsvinden op het parcours aan de Kerklaan. U kunt op het terras onder het genot van een kopje koffie en overheerlijke appeltaart genieten van deze mooie traditie. De toegang is geheel gratis. Na afloop is er een gezellige prijsuitreiking in Café De Vriendschap. Op het terras kunt u ook dit jaar weer een dansje wagen en zorgt de muziek van De Singeltjes Klubb voor veel sfeer en gezelligheid.

U kunt uw combinatie nog aanmelden voor dit jaarlijks festijn via leveringhenk@gmail.com of telefonisch via 06-51387333.

Uiteraard zijn er mooie prijzen te winnen voor het ringsteken, het best gaande paard en het mooiste geheel.

Meer berichten