Afbeelding
Foto: aangeleverd

Expositie en workshops tassen van leer Marieke de Vree in Galerie SOPIT

Cultuur Castricum

De kleurrijke tassenseries en tasobjecten van leer van Marieke de Vree worden tot eind oktober tentoongesteld In Grafisch Atelier en Galerie SOPIT in Castricum. De kunstwerken van deze lokale ontwerpster en leerbewerkster zijn elk jaar tijdens de Kunstfietsroute te bezichtigen bij SOPIT. Vanwege de nominatie voor de DAB-prijs (Design-A-Bag Hong Kong) voor haar tassenserie 'Matroeschka', wordt deze opnieuw geëxposeerd. De serie bestaat, net als de beroemde Russische souvenirpoppetjes, uit uitbundig gedecoreerde en in elkaar passende tassen van leer met een rits in de 'buik'.

Ook is onder andere het tasobject 'Happy Shopper' te bewonderen: een stapeling ambachtelijk-kunstzinnig vervaardigde 'uitverkoop'-tassen van leer aan één handvat, na een geslaagd middagje shoppen.

Vanaf de herfstvakantie (22-28 oktober) zal Marieke in de galerie introductieworkshops 'Tassen van Leer' geven waar de beginselen van het tassen maken van leer worden uitgelegd en de deelnemers direct zelf aan de slag mogen gaan. Aan het einde van de drie uur durende workshops gaan de deelnemers naar huis met een schat aan nieuwe ervaringen en hun eerste zelfgemaakte leren tas! Ook geeft ze een aantal no-stitch workshops waarin in twee uur 'ZOO-dieren' van leer worden gemaakt naar Italiaans design. Aan deze workshop komt geen naaimachine te pas (= no-stitch), en is dus ook geschikt voor leerliefhebbers zonder naaimachine-ervaring. Er is veel ruimte voor eigen ideeën en voor 'n persoonlijke touch tijdens deze workshops.

Kijk voor data en meer informatie over de expositie en workshops op de website www.pookpook.nl en Facebookpagina 'Pookpook'.

Grafisch Atelier en Galerie SOPIT bevindt zich op de Anna Paulownastraat 22 in Castricum en is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.

Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 12 uur geleden
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00
Politie ter plaatse bij winkelcentrum Geesterduin.
Werknemer bakkerij krijgt ongeluk met snijmachine' 8 apr, 10:30