Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Bakkum

Vat met drugsafval gevonden in de bosjes (update)

In het duingebied in Castricum is maandagavond 10 september drugsafval gevonden, zo meldt mediapartner NH Nieuws. Volgens een omstander zou het om tenminste één vat gaan.

De vondst werd gedaan tussen de Goudsbergen en de Oude Parklaan. Een ooggetuige meldt dat de adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse was. 

Hoe de drugs daar terecht is gekomen, is nog niet bekend. Er is niemand aangehouden.

UPDATE dinsdag 18 september: Brandweer Castricum laat weten dat zij maandagavond rond 22:00 uur zijn uitgerukt vanwege een vreemde lucht op het terrein van Dijk en Duin. De politie was al ter plaatse en vertrouwde de lucht niet. De politie heeft de brandweer opgeroepen, zodat deze met ademlucht konden onderzoeken waar de lucht vandaan kwam. Al snel zagen ze een grote natte plek in het bos en met de warmtebeeldcamera was te zien dat de vloeistof nog warm was. Om wat voor vloeistof het ging, is nog onbekend. Waarschijnlijk is de vloeistof afkomstig uit een drugslab en daar gedumpt. De brandweer heeft het gebied ruim afgezet en de vloeistof is afgegraven door een gespecialiseerd bedrijf.

Bronnen: NH Nieuws en brandweer Castricum

Meer berichten