Logo uitkijkpost.nl
Foto: Hans Peter Olivier
Regio

Brandweernieuws met o.a. eenzijdig ongeval Soomerwegh

Het brandweernieuws van maandag 27 augustus tot en met zondag 2 september 2018.

Castricum
Donderdagmiddag 30 augustus om 12:28 uur was er een loze brandmelding bij de Santmark.

Vrijdagavond 31 augustus was er de jaarlijkse timmerdorp verbranding. Dit trok weer een hoop bekijks. Het betrof een geweldig vreugdevuur, dat weer in goede banen werd geleid door de brandweer en de vrijwilligers van Tidoca. Kijk hier voor meer foto's van de verbranding Timmerdorp.

Zondagmiddag 2 september om 15:21 uur zijn de brandweerlieden uitgerukt voor een autobrand aan de Soomerwegh. Bij aankomst bleek het niet om een autobrand te gaan. Er had een eenzijdig auto-ongeval plaats gevonden. Een bestuurder had om nog onbekende reden de stoeprand geraakt bij het verlaten van de rotonde. Hierbij liep de auto een lekke band op en was op de verkeerde weghelft tot stilstand gekomen. Hierna heeft de bestuurder de auto in zijn achteruit gezet en naar de bus strook aan de juiste kant van de weg gereden. Hierdoor was het wegdek spiegelglad geworden door olie. Het was noodzakelijk om de weg tijdelijk af te sluiten en te reinigen in samenwerking met de gemeente. De auto is afgevoerd door een bergingsbedrijf, een uur later kon de weg weer vrijgegeven worden.

Limmen
Vrijdagavond 31 augustus om 20:04 uur was er sprake van een brandgerucht bij New York Pizza aan de Rijksweg. Al snel bleek het om loos alarm te gaan. Het betrof de rook van de verbranding van het timmerdorp in Castricum.

Meer berichten