Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Regio

Week van de alfabetisering

Van 3 tot en met 9 september is het de Week van de Alfabetisering. Tijdens deze week gaan medewerkers van Bibliotheek Kennemerwaard de straat op om de aandacht te vestigen op het belang van taal. Taal is een belangrijke basisvaardigheid. 2,5 miljoen Nederlanders hebben grote moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. In het Taalhuis in de bibliotheek worden deze mensen geholpen met een oefenprogramma, taalmaatje of cursus. Alle activiteiten in het Taalhuis zijn gratis.

Taal je mee?

De Taalhuizen van Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard spelen hierop in door onder de noemer Taalhuis on Tour met het publiek op straat in gesprek te gaan over laaggeletterdheid en om het Taalhuis te promoten. Op vrijdag 7 september is het taalpromotieteam op de markt in Castricum.

Bij de verschillende Taalhuizen kan iedereen met een vraag over taal terecht. Er wordt informatie of advies gegeven over  oefenen met taalvrijwilligers, taal- en computercursussen en programma's op de computer waar zelf mee geoefend kan worden. In de bovengenoemde vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard zijn er wekelijks veel activiteiten in het Taalhuis. U bent van harte welkom om deze activiteiten te bezoeken. Kijk voor het alle activiteiten op www.bibliotheekkennemerwaard.nl/taalhuis

Meer berichten