De Haka, een imposante dans die wordt uitgevoerd voorafgaand aan een wedstrijd, door de All Blacks op het veld in Castricum
De Haka, een imposante dans die wordt uitgevoerd voorafgaand aan een wedstrijd, door de All Blacks op het veld in Castricum Foto: WIllem Peperkamp

Castricumse Rugby Club (Cas RC) viert 50-jarig bestaan en iedereen is uitgenodigd

Sport Castricum

De Castricumse Rugbyclub bestaat 50 jaar. Zij vieren dit op 1 september a.s. op rugbycomplex aan de Van Haerlemlaan 29 in Castricum. De festiviteiten zijn voor iedereen, lid of geen lid, gratis toegankelijk. Het wordt één grote reünie als het aan de jubileumcommissie ligt.

De jeugd, het damesteam en het eerste zullen een wedstrijd spelen die wordt afgesloten met een Mark van der Poel's saté, Marx O'Larry's ijs en Paul Bakker's Baker's Dough. Tijdens het officiële gedeelte worden vijf leden van het eerste uur gehuldigd. Aansluitend barst het feest los, opgeluisterd door een swingende 12-koppige band Capital S. afgewisseld met DJ John & Mr. Smith . Van 00.00 uur tot 02.00 uur zal DJ John & Mr. Smith de feestavond knallend afsluiten.

De Castricumse Rugbyclub werd opgericht in 1968 en kent een rijke historie. In 1974 richtten zij een vrouwenrugbyteam op als eerste van Nederland. Het duurde anderhalf jaar voordat ze een tegenstander hadden gevonden voor de dames. Begin jaren '80 was het team van Cas RC tweede van Nederland, in de eerste interland ter wereld tegen Frankrijk deden dan ook zes Castricummers mee. Jaren stond de club aan de top. Niek Valk, voorzitter van het bestuur: "We zijn erg trots op onze historie maar we hebben ook grootse plannen voor de toekomst: wij gaan nog meer tijd en energie in de jeugd stoppen en zo willen we weer dé club van Nederland worden".

In 2014 lukte het de club om het Sevens team van de All Blacks naar Castricum te krijgen voor een trainingsweek. Zij verzorgden een spetterende event op de club en tijdens een oefenwedstrijd van het eerste tegen de wereldkampioen maakte Kees Beentjes zich bijna onsterfelijk door te scoren. Helaas gaven de All Blacks niets cadeau. Er kwamen vijfduizend belangstellenden op af.

Aanstaande zaterdag wordt ook veel belangstelling verwacht. Het bestuur adviseert belangstellenden dan ook om op de fiets te komen. De kick-off is om 14.00 uur en het feest duurt tot 02.00 uur.

Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 uur geleden
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00
Politie ter plaatse bij winkelcentrum Geesterduin.
Werknemer bakkerij krijgt ongeluk met snijmachine' 8 apr, 10:30