Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Stichting Zilveren Maan helpt jongeren die te maken krijgen met rouw

Rouwen na een scheiding of een overlijden is overweldigend en gaat vaak samen met gevoelens die soms heel tegenstrijdig kunnen zijn. Niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen is rouwen confronterend en een periode van vooral heel hard werken aan jezelf. Want een ingrijpend verlies verwerken gaat vaak niet vanzelf. Uit onderzoek blijkt dat het kinderen hierbij enorm kan helpen om met lotgenoten te praten, ervaringen te delen en elkaar te ondersteunen.

Daarom start Stichting Zilveren Maan in september voor alle basisschoolkinderen en jongeren op het voortgezet onderwijs die hiermee te maken krijgen rouw- en verliesgroepen. Het gaat hierbij om leerlingen van scholen in Uitgeest, Castricum en Heiloo. Ook zijn er lotgenotengroepen  voor kinderen  en jongeren die te maken hebben met een ziekte, een handicap of autisme binnen het gezin. 

Voor meer informatie neemt u een kijkje op de website van de stichting. Voor aanmelding voor één van de lotgenotengroepen of meer informatie kunt u contact opnemen met Marielle van der Laan van Praktijk Zilveren Maan in Castricum via info@praktijkzilverenmaan.nl of 06-52452969.

Meer berichten