Logo uitkijkpost.nl
Foto: Evelien Olivier
Regio

Brandweer helpt bij bluswerkzaamheden 'De Klok'

Het brandweernieuws van maandag 13 tot en met zondag 19 augustus.

Akersloot
Maandagavond 13 augustus om 21:05 uur hebben de brandweerlieden een koe uit de sloot gehaald langs de A9. Deze was in de sloot beland aan de rechterkant ter hoogte van hectometerpaal 65,0.

Egmond aan Zee
Donderdagmiddag 16 augustus rond 15:30 uur werd er groot alarm geslagen voor een zeer grote brand in Egmond aan Zee. Het bleek te gaan om restaurant 'De Klok' op het Pompplein, hoek Smidstraat. Diverse brandweerkorpsen uit de hele regio, waaronder Castricum, werden opgeroepen. De omliggende panden werden ontruimd, omdat de brandweer bang was dat het vuur over zou slaan. Het bluswater werd met behulp van groot watertransport vanuit de Noordzee gehaald en uit diverse ondergrondse brandkranen. Het pand is ondanks de grote inzet van de brandweer helemaal verloren gegaan, de omliggende panden liepen alleen rook- en waterschade op. Waarschijnlijk is de oorzaak van de brand het ontploffen van een gasfles van een terrasverwarmer.

Castricum
Zaterdagochtend 18 augustus om 05:29 uur heeft de brandweer diverse metingen verricht in een woning aan de Admiraal de Ruyterlaan, omdat er een co melder was af gegaan. Er werden geen vreemde concentraties gemeten en dus is het advies gegeven om de melder te vervangen.

Limmen
Vrijdagavond 17 augustus om 23:30 uur hebben de brandweerlieden van Limmen de collega's van Heiloo geassisteerd bij een binnenbrand bij het GGZ aan de Kennemerstraatweg. Het brandje was snel onder controle.

Meer berichten