Logo uitkijkpost.nl
Burgemeester Toon Mans kwam het echtpaar Koot feliciteren met hun 65-jarig huwelijk.
Burgemeester Toon Mans kwam het echtpaar Koot feliciteren met hun 65-jarig huwelijk. (Foto: STiP Fotografie)
Limmen

"Ik had een meisje nodig om mee te gaan"

LIMMEN - Dinsdag 31 juli waren de heer en mevrouw Koot uit Limmen 65 jaar getrouwd. Reden voor burgemeester Toon Mans om het echtpaar met dit heugelijke feit te feliciteren. Meneer geboren in Limmen en mevrouw in Bakkum wonen bijna 30 jaar aan de Middenweg in Limmen. Daarvoor hebben zij 35 jaar aan de Rijksstraatweg gewoond.

Het echtpaar Koot heeft elkaar in 1948 ontmoet. De reden is wel heel bijzonder. Meneer (92) had voor het 25-jarig huwelijk van zijn ouders in mei '48 een 'date' nodig. Meneer Koot: "Het was gebruikelijk in die tijd dat je iemand mee nam naar zo'n festiviteit. Maar ja, waar haal je een meisje vandaan?" Op een zondagavond trok meneer Koot de stoute schoenen aan en stapte op de fiets. Vanuit Limmen vertrok hij naar Castricum waar op zondagavond bij café-restaurant Piet Roozendaal gedanst kon worden. "Daar waren meisjes en ik had een meisje nodig om mee te gaan," aldus meneer Koot. Hij zag mevrouw Koot dansen en dacht dat zij wel een heel aardig meisje was. Hij heeft haar ten dans gevraagd en toen bleek dat zij echt zo aardig was als dat ze eruit zag, heeft hij haar uitgelegd dat hij op zoek was naar een meisje dat met hem mee kon gaan naar het feest van zijn ouders. Mevrouw Koot zei 'ja', en zo geschiedde. 

Sinds die ene avond in Castricum hebben ze elkaar nooit meer laten gaan. Voor de wet zijn zij op 31 juli 1953 getrouwd en voor de kerk op 19 augustus 1953. Zij kregen vier zonen, waarvan de oudste op 51-jarige leeftijd is overleden. Hij liet een vrouw en drie kinderen na. Verder heeft het echtpaar tien kleinkinderen en één achterkleinkind.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten