Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Regio

Aantal meldingen over vlieghinder blijft stijgen

Het aantal meldingen over vlieghinder vanuit gemeenten in Noord-Kennemerland is wederom gestegen. Deze cijfers komen voort uit de tweede kwartaalrapportage van het gebruiksjaar 2018 van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS). De rapportage heeft betrekking op de periode van 1 februari 2018 t/m 30 april 2018.

In vergelijking tot vorig jaar is in een groot aantal postcodegebieden een toename van melders te zien. Heiloo voert wederom de lijst aan, gevolgd door postcodegebieden in Castricum, Assendelft en Uitgeest. Alle gemeenten hebben afgelopen maanden te maken gehad met forse stijgingen van het aantal melders in vergelijking met vorig jaar. Opmerkelijk is verder de stijging van het aantal melders in Velsen (Santpoort-Noord, Spaarndam en Velserbroek). Naar alle waarschijnlijkheid komt dit doordat tussen 25 maart en 15 april onderhoud aan de Polderbaan plaatsvond, waardoor onder andere de Zwanenburgbaan en Buitenveldertbaan intensiever zijn ingezet.

In de gemeenten Bergen, Castricum en Uitgeest verdubbelde het aantal meldingen over nachtelijk vliegverkeer. Voor de gemeente Bergen is het aantal meldingen over nachtvluchten sinds 2016 zelfs gestegen van 64 naar 589 meldingen. Net als in deze kwartaalrapportage, werd ook in de eerste kwartaalrapportage al een stijging van het aantal melders aangetoond. Voor de acht gemeenten in de regio IJmond-Alkmaar (Alkmaar, Bergen, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Heiloo, Uitgeest en Velsen) een duidelijk signaal om in gesprek te blijven over het terugbrengen van de hinder.

Meer berichten