Logo uitkijkpost.nl
Foto: Vincent Bloothoofd
Akersloot

Deelnemers gevraagd voor ringsteken Akersloot

In Akersloot zal op dinsdag 7 augustus het zeer nostalgische ringsteken plaatsvinden tijden de kermis die dat weekend wordt gehouden. Akersloot is een van de weinige plaatsen waar het ringsteken met 'aangespannen paard' in ere wordt gehouden.

Er zijn veel paardenrassen te bewonderen, zoals een groot aantal Friese paarden, Haflingers, Fjorden, Geldersen, KWPN's en Hackney's. Ook zijn er veel verschillende rijtuigen te bewonderen, zoals tilbury's , kapwagens, marathonwagens, Friese sjees, Hongaarse boodschappenwagens, phaetons en dos-à-dos.

De aanspanningen komen meerdere keren langs het parcours, voor het ringsteken zelfs vijfmaal, en daarnaast enkele keren voor het best presterende paard en het mooiste geheel. Eventueel komen daar nog enkele barrages bij. Dit alles staat onder leiding van een vakkundige jury, die vooral kijkt naar de originaliteit van de aanspanning.

Het ringsteken begint om 13.00 uur, het parcours is aan de Kerklaan. De toegang is geheel gratis en na afloop is er een gezellige prijsuitreiking in Café de Vriendschap met muziek van duo De Wico's. Aanmelden voor het ringsteken kan door het sturen van een e-mail naar leveringhenk@gmail.com of telefonisch via 06-51387333. Uiteraard zijn er mooie prijzen te winnen voor het ringsteken, het best presterende paard en het mooiste geheel. Alle deelnemers krijgen paling, suikerbrood en bloemen.

Meer berichten