Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pexels
Castricum

Alerte voorbijganger voorkomt duinbrand Castricum

Een alerte voorbijganger heeft woensdagmiddag 11 juli in het duingebied van Castricum een natuurbrand in de kiem gesmoord. Toen hij nabij een zogeheten boombankje gras zag smeulen, waarschuwde hij de boswachter, die op zijn beurt de brandweer alarmeerde, meldt mediapartner NH Nieuws.

Boswachter René van der Aar maakte er donderdag 12 juli melding van op Twitter.

"Een bezoeker van het duingebied zag het roken en heeft de boswachters gealarmeerd", vertelt een woordvoerder van waterleidingbedrijf PWN aan NH Nieuws. "Zij hebben het snel gedoofd met water en zand, en daarna heeft de brandweer geblust." Volgens PWN was er geen sprake van brandstichting. "Maar er was wel een sigaret achtergelaten."

PWN benadrukt dat de natuur door het gebrek aan regen erg droog is. "We willen bezoekers daarom vragen om extra alert te zijn, en het direct te melden als ze iets zien. En als er geen boswachters in de buurt zijn, kunnen ze ook het storingsnummer op de website bellen." In de nacht van 10 op 11 juli was er een duinbrand in Schoorl die tot in de wijde omgeving te ruiken was: http://castricum.uitkijkpost.nl/nieuws/algemeen/29118/brandlucht-castricum-mogelijk-afkomstig-vanuit-schoorl.

Bronnen: NH Nieuws en Boswachter René van der Aar op Twitter

Meer berichten