Afbeelding
Foto: Weginspecteur René op Twitter

Meerdere overledenen bij groot ongeluk op N203 (Update)

Algemeen Regio

UPDATE

Woensdagavond 4 juli kregen Politie Alkmaar en IJmond omstreeks 18:05 uur het verzoek om met spoed naar de Provincialeweg N203 tussen Limmen en Uitgeest te gaan voor een frontale botsing. Hierbij zou de personenauto te water zijn geraakt.

Terwijl verschillende hulpdiensten, politie, ambulances, brandweer, traumahelikoper, bergingsdienst en de wegbeheerders met spoed onderweg waren naar het verkeersongeval waren omstanders bezig met het reanimeren van slachtoffers.

Politie IJmond heeft bij het ter plaatse komen samen met omstanders, het ambulancepersoneel en het mobiel medisch team zo goed als mogelijk geholpen bij de hulpverlening.

De brandweer heeft zich ontfermt over de slachtoffers die in de auto bekneld zaten. Tijdens het reanimeren troffen de politie nog een slachtoffer in de sloot aan.

Naast de traumahelikopter kwam er ook een politiehelikopter ter plaatse die vanuit de lucht overzichtsfoto's heeft gemaakt die gebruikt kunnen worden voor de toedracht van het verkeersongeval. Ondertussen werd de N203 afgesloten voor al het verkeer in verband met onderzoek en hulpverlening.

Bij het verkeersongeval stonden verschillende mensen die het hadden zien gebeuren. Die mensen zijn naar het politiebureau in Castricum gebracht om een getuigenverklaring op te nemen en in het kader van nazorg. Na de verklaringen kwam er iemand van slachtofferzorg naar het bureau om te praten over de heftige gebeurtenis.

In totaal zijn de drie inzittenden van de personenauto overleden. De personen die overleden zijn bij het verkeersongeval zijn een 21-jarige vrouw uit Den Haag, een 21-jarige Poolse vrouw en een 23-jarige Poolse man. Een 20-jarige en 21-jarige man uit Limmen liggen ernstig gewond in het ziekenhuis.

De 20-jarige en 21-jarige man zijn gisteravond kort na het verkeersongeval onder begeleiding van motorrijders van Politie IJmond en Politie Haarlemmermeer met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De vrachtwagenchauffeur is aangehouden en voor een verklaring overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. Dit betreft een standaardprocedure bij ernstige verkeersongevallen. De verkeersongevallenanalyse heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het verkeersongeval. Omstreeks 01:20 uur is de weg vrijgegeven voor het verkeer.

Veel mensen zijn getuige geweest van het ongeval op de N203 en/of hebben hulp verleend. De politie heeft niet van iedereen gegevens kunnen noteren. Heeft u behoefte aan slachtofferhulp of bent u getuige geweest en heeft u de politie nog niet gesproken? Neem dan contact op via 0900-8844.

Politie Alkmaar bedankt de omstanders en iedereen die ter plaatse geholpen voor de inzet en samenwerking, ondanks de trieste afloop. 

Bron: Politie Alkmaar

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op de Provincialeweg N203 tussen Uitgeest en Castricum zijn een personenauto en een vrachtwagen frontaal op elkaar gebotst. Dit meldt mediapartner NH Nieuws op haar website.

Dat gebeurde rond 18.00 uur. De auto belandde door de enorme klap van de weg in de berm: onderdelen van de auto liggen verspreid over het wegdek. Volgens een getuige zouden er drie personen worden gereanimeerd. 

De politie Noord-Holland meldt op Twitter dat er meerdere inzittenden uit de personenauto zijn overleden.

De vrachtwagen is vooral aan de voorkant beschadigd. Hoe het ongeluk is ontstaan, is niet duidelijk. 

De weg is in verband met het ongeluk afgesloten.

'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 5 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25