Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Vries
Akersloot

Boottocht voor mensen met dementie en hun naasten

Op of rond Wereld Alzheimer Dag, 21 september, wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor dementie. De ziekte heeft grote impact voor de mensen zelf en hun naaste omgeving. Met diverse activiteiten hoopt Alzheimer Nederland een groot publiek te bereiken en zo dementie op de kaart te zetten. Het landelijke thema voor Wereld Alzheimer Dag 2018 is 'Muzikale ontmoeting'.

In het kader van de Wereld Alzheimer dag organiseert de afdeling Midden-Kennemerland ook dit jaar een bootreis; deze is op 19 september. Thuiswonende mensen met dementie en hun partners/mantelzorgers worden hiervoor van harte uitgenodigd. Met de partyschepen Claes Horn en De Nesch wordt vanuit Akersloot over het Uitgeestermeer gevaren naar de Zaanse Schans. Bij de Zaanse Schans is er volop gelegenheid van boord te gaan en een wandeling te maken.

Aan boord worden de gasten goed verzorgd door de vrijwilligers. Op de twee schepen zijn muzikanten aanwezig die, in het kader van het thema 'muzikale ontmoeting' de mensen zullen verrassen en ontroeren met prachtige liedjes.

Dankzij diverse donaties betalen de gasten slechts € 5,- per persoon. Alle consumpties aan boord en de lunch zijn bij deze activiteit inbegrepen. Het is de bedoeling dat met elke deelnemer een mantelzorger/begeleider meegaat. Meer informatie over de bootreis kunt u vinden op: www.alzheimer-nederland.nl/midden-kennemerland. U kunt ook bellen met 06-51942684.

De uiterste inschrijfdatum is woensdag 1 augustus, meldt u op tijd aan want de kans bestaat dat de boten snel vol zijn.

Meer berichten