Logo uitkijkpost.nl
Op de foto v.l.n.r.: Lotte Mol (STOER), Petra van der Klei (Inova), Elly Beens (wethouder Heiloo) en Monique Ravenstijn (Jumbo Zwaagdijk). 
Op de foto v.l.n.r.: Lotte Mol (STOER), Petra van der Klei (Inova), Elly Beens (wethouder Heiloo) en Monique Ravenstijn (Jumbo Zwaagdijk).  (Foto: Cynthia Boorsma)
BUCH

Castricum sluit zich aan bij Taalakkoord

Castricum en de overige BUCH-gemeenten hebben zich aangesloten bij het Taalakkoord Noord-Holland Noord. Inmiddels zijn 51 organisaties hierbij aangesloten. Zij zetten zich in om laaggeletterdheid te bestrijden en de taalvaardigheid in deze regio te vergroten.

Naast de BUCH-gemeenten hebben ook Jumbo Zwaagdijk, restaurant STOER uit Alkmaar, restaurant d'Oude Waegh uit Hoorn en Inova uit Alkmaar zich aangesloten. Met hun aansluiting bij het Taalakkoord streven zij naar het verbeteren van taal-, reken- en digitale vaardigheden van hun inwoners, medewerkers en klanten. Want 1 op de 9 Nederlanders is laaggeletterd. Deze mensen hebben moeite met communiceren in het Nederlands, in woord en geschrift. De groei vanaf de start eind 2016 van Taalakkoord Noord-Holland Noord, een door RPAnhn ondersteund initiatief van Leerwerkloket NHN en Stichting Lezen & Schrijven, laat zien dat organisaties in deze regio de aanpak laaggeletterdheid actief ondersteunen.

Taalhuizen
Zo ook de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. De gemeenten vinden het belangrijk dat inwoners en ondernemers, maar ook medewerkers van de werkorganisatie, goede lees-, reken- en digitale vaardigheden hebben. Zo openden Bergen, Castricum en Heiloo in september en november vorig jaar zogenaamde Taalhuizen. Een steunpunt voor Uitgeest zit ook in de planning, naar verwachting in 2018.

Taalakkoord Noord-Holland Noord sluit aan bij het landelijke programma Tel mee met Taal (www.telmeemettaal.nl). Bedrijven en organisaties die interesse hebben om aan te sluiten, kunnen contact opnemen met projectleider Anita Metzelaar, telefoon 06-21235227 of e-mail anita@leerwerkloketnhn.nl.

Meer berichten