Afbeelding
Foto: aangeleverd

Expositie 'Kijk' in de Kemphaan

Cultuur De Woude

Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli van 11.00 uur tot 17.00 uur vindt in het kerkje De Kemphaan in de Woude de expositie 'Kijk' plaats. De exposanten stellen zich hieronder aan je voor:

Gea Breet
Mijn naam is Gea Breet. Ik ben al 16 jaar een gedreven beeldhouwer. Het liefst werk ik in hardsteen. Klieven, hakken, schuren en polijsten tot een beeld overblijft dat vormgeeft aan mijn passie. Een proces waarbij het aankomt op observeren en doorzettingsvermogen. Terugkerende thema's in mijn werk zijn robuuste stoerheid en het maken van verbinding. Daarbij laat ik me graag inspireren door uiteenlopende thema's als scheepsbouw, de anatomie van het menselijk lichaam en abstracte vormen. Door met volle overgave te creëren blijft uiteindelijk altijd een beeld over dat mijn gevoel weergeeft, daardoor roept het emotie op of lokt het uit tot het stellen van een vraag. Hoe hard de steen ook kan zijn, uiteindelijk gun ik de bezoeker een KIJK op mezelf.

Saskia Bitter
Ik ben Saskia Bitter. Geïnspireerd door diverse gebeurtenissen in mijn leven ben ik begonnen met het beschilderen van stenen en uiteenlopende voorwerpen met acrylverf. Willekeurige objecten kunnen opeens transformeren tot mijn canvas. Ik laat me inspireren door de vorm, de aard van het materiaal en de bestaande kleur van een voorwerp. Een bijzondere uitdaging vind ik in het maken van gedenkstenen. De ervaring leert dat door het bespreken van aspecten als de kleurstelling een steen kan worden gecreëerd die vorm kan geven aan een rouwproces of nagedachtenis. Van het schilderen gaat op mij een meditatieve werking uit, ik hoop dat dit op u over te brengen als u mijn werk beKIJKt.

Wendaliene Hagens
Mijn naam is Wendaliene Hagens. De onderwerpen van mijn foto's zijn uiteenlopend. De verbinding bestaat uit het oproepen van basale emoties als geborgenheid, rust, bezinning en verdriet. Daarbij is het niet mijn bedoeling mijn eigen emotie aan de kijker op te dringen, maar hoop ik wel uit te dagen tot het KIJKen op een wijze die het ervaren van sentimenten toelaat. Ik ben benieuwd naar uw waarneming.

werk van Gea Breet
werk van Saskia Bitter
werk van Wendaliene Hagens
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 11 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57