Schuurbrand Beverwijkerstraatweg
Schuurbrand Beverwijkerstraatweg Foto: Evelien Olivier

Druk weekje voor de brandweer

Algemeen Regio

Castricum - Maandagavond 18 juni om 23:16 uur hebben de brandweervrijwilligers het personeel van de ambulance geholpen bij een afhijsing van een bewoner aan de Belle van Zuylenlaan. De bewoner moest om medische redenen met behulp van de ladderwagen van Heemskerk uit de woning worden gehesen. De bewoner is door de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Dinsdagmiddag 19 juni om 12:13 uur hebben de brandweerlieden geholpen om een peuter te bevrijden uit een badkamer aan de Cralencroft. De peuter had de deur op slot gedraaid en zijn moeder kon hem niet bevrijden. De spuitgasten hadden de deur binnen no time open en konden zo moeder en peuter weer met elkaar herenigen.

Iets later om 13:02 uur moest de brandweer met spoed uitrukken voor een gaslek op de Kleibroek. Er werd een sterke gaslucht geroken tijdens de graafwerkzaamheden voor het renoveren van de Kleibroek. De hulpdiensten hebben diverse metingen verricht. Het vermoeden was dat de gaslucht in een veenlaag zat. Het gasbedrijf heeft het klusje overgenomen en de brandweer kon toen weer retour.

Donderdagmiddag 21 juni om 17:21 uur was er een loze brandmelding bij het verzorgingstehuis de Boogaert. 

Vrijdagochtend 22 juni vroeg om 2:29 uur is de brandweer met spoed uitgerukt vanwege een autobrand aan de Belle van Zuylenlaan. Bij aankomst van de brandweer stond de auto al in lichterlaaie en er werd snel begonnen met het blussen van de brand. Ondanks het snelle optreden van de brandweer moet de auto als verloren worden beschouwd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, dit moet nog uit een onderzoek blijken. Brandstichting word niet uitgesloten, de politie heeft de zaak in onderzoek.

Vrijdagavond 22 juni om 23:32 uur zijn de brandweerlieden van Castricum en Limmen uitgerukt voor een melding van een binnenbrand bij de vervolgkliniek aan de oude Parklaan. De werknemers roken een een sterke brandlucht in het gebouw en hadden daarom de brandweer gebeld. Bij aankomst werd een onderzoek ingesteld, maar waar de brandlucht vandaan kwam blijft na het onderzoek van de brandweer een raadsel.

Zondagochtend 23 juni om 05:10 uur zijn de brandweerlieden met spoed uitgerukt voor een garagebrand aan de Beverwijkerstraatweg. Deze hebben ze geblust met twee stralen hogedruk. Toen de brandweer hiermee klaar was, en bezig was met inpakken, kregen ze om 6.10 uur weer een melding van een brand aan de Beverwijkerstraatweg. Dit maal betrof het een vrijstaande schuur op het hoekje Beverwijkerstraatweg/Hollaan. Ook deze brand hebben ze geblust met tweestralen hogedruk en hadden nog enige tijd werk met het nablussen. Hierna zijn de brandweerlieden voorzien van nieuwe bluspakken, vanwege arbeidshygiëne en warenze rond 7:45 uur weer terug op de kazerne. De politie heeft beide branden in onderzoek en brandstichting word niet uitgesloten. Dit moet nog uit onderzoek blijken. Heeft u iets vreemds gezien rond deze tijdstippen of weet u meer dan kunt u altijd contact opnemen met de politie op 0900-8844 of op meld misdaad anoniem op 0800-7000.

Akersloot - Woensdagmiddag 20 juni om 16:00 uur hebben de brandweerlieden hun collega's van Uitgeest geholpen bij het bergen van een zinkend bootje op het Alkmaardermeer. Met behulp van de brandweerboten van Uitgeest en die van Akersloot is dit gelukt en samen hebben ze het bootje de haven in gesleept.

Donderdagochtend 21 juni om 6:42 uur heeft de brandweer geholpen bij het bestrijden van een grote brand bij een afvalverwerkingsbedrijf aan de Boekelerdijk in Alkmaar. Een grote afvalberg op het terrein had vlam gevat en zorgde voor flinke rookontwikkeling. De brandweer heeft met een grote dompelpomp water uit het Noordhollands kanaal gehaald om de brand te kunnen bestrijden. De tankautospuiten van Alkmaar, Heiloo en Akersloot waren ingezet en de hoogwerker van Alkmaar. Tijdens de brand was de Boekelerdijk afgesloten voor al het verkeer vanwege de hevige rookontwikkeling en alle slangen die op de weg lagen. Rond 10:00 uur kon de brandweer het sein brand meester geven en had daarna nog enige tijd werk met het nablussen rond 12:00 uur was alles weer afgehandeld.

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 14 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00