Afbeelding
Foto: Monique de Vries

Auto over de kop op Henri Dunantsingel en getuigen brandstichting gezocht

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 17 juni tot en met zondag 24 juni 2018

Op woensdag 20 juni 2018 tussen 19:00 uur en 21:00 uur is er een alcoholcontrole gehouden in Bakkum op de Zeeweg. Dit voor het verkeer wat van het strand af kwam. Tevens is er een bromfietscontrole gehouden. In totaal vijf bromfietsers en 3 snorfietsers. Twee maal werd er te hard gereden (74 km/u en 64 km/u). In totaal heeft de politie 75 bestuurders laten blazen. Geen alcoholindicatie.

Op vrijdag 22 juni omstreeks 02.28 uur bleek er een auto in de brand te staan op de Belle van Zuylenlaan. De brandweer heeft snel geblust, maar kon niet voorkomen, dat de voorzijde volledig uitbrandde. Gezien de sporen betreft het brandstichting. Tevens is er een groep jeugd ter plaatse gehoord, maar niet gezien of zij mogelijk hierbij betrokken zijn geweest. Eventuele getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Op zondag 24 juni om 01.55 uur is op de Henri Dunantsingel een auto tegen een geparkeerd voertuig aangereden, waardoor het voertuig over de kop sloeg. Met het wegtakelen zag de politie dat er een doosje pillen in een rugtas zaten. Vermoedelijk verdovende middelen. Deze in beslag genomen. De verdachte, een 35 jarige man uit Beverwijk is gevraagd naar de pillen. Hij zei, dat het 50 XTC pillen zouden zijn voor eigen gebruik. Na overleg met de OVD (Officier van Dienst) is de verdachte aangehouden terzake bezit harddrugs. Het bleek het gaan om 108 XTC pillen (verschillende soorten) en 2 zakjes MDMA, hier heeft de verdachte afstand van gedaan. Tijdens de insluitingsfouillering bleek verdachte ook nog 92 pillen Oxandrolone en 1 pil Kamagra bij zich te hebben. Hier heeft de verdachte geen afstand van gedaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor: rijden onder invloed, 570 ugg/l en het bezit, vervoer en handel in verdovende middelen, dit vanwege het grote aantal pillen. Zijn rijbewijs is hij kwijt.

Op zondag 24 juni zijn op twee adressen op de Beverwijkerstraatweg, op enkele honderden meters van elkaar, twee schuurbranden geweest. Eén om 05.08 uur, de ander om 06.00 uur. Het gaat om een garageschuur en een veldschuur. De brandweer heeft beide branden geblust. De inhoud van de garageschuur kan als verloren worden beschouwd. De veldschuur heeft forse brandschade. Er zijn geen gewonden. Er is in beide gevallen aangifte gedaan van brandstichting. Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de politie op 0900-8844.

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 5 uur geleden
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 7 uur geleden
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20